Marokkaanse stoofschotel met rundvlees en pompoen

In deze Marokkaanse stoofschotel met rundvlees en pompoen wordt rundvlees gestoofd in een heerlijke Marokkaanse kruidenmix van onder meer gember, paprika, komijn, kaneel en saffraan. Op het laatst wordt er nog wat pompoen en courgette meegestoofd. Het stoofvocht is pittig, zelfs een beetje heet, maar erg lekker. Ook het contrast tussen het pittige stoofvocht en de zoetige pompoen en courgette is erg lekker. Echt een verwarmende schotel voor een koude najaarsdag. Ik heb dit recept van Marokkaans rundvlees met pompoen gecombineerd met couscous. Een prima combinatie!

Marokkaanse stoofschotel met rundvlees en pompoen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; stoofschotel; marokkaans; pompoen; rundvlees; courgette;

Marokkaanse stoofschotel met rundvlees en pompoen maken

Dit gerecht wordt klaargemaakt zoals vele stoofschotels: eerst bak je het rundvlees en uien. Vervolgens voeg je de kruiden en het vocht toe en dan laat je het vlees lekker stoven tot het vlees mals is. Vlak voor het serveren voeg je de pompoen en courgette toe, zodat deze nog wat stevigheid behouden.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Marokkaanse stoofschotel met rundvlees en pompoen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 340 Kcal *
Koolhydraten per portie: ca. 20 gram
Vet per portie: ca. 11 gram
Eiwit per portie: ca. 43 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Met 75 gram couscous per persoon erbij komt dit recept ca. 625 Kcal per persoon uit.

Meer recepten van stoofschotels

Heerlijk de geurtjes van zo’n stoofschotel die uren op het fornuis (of in de oven) staat te pruttelen! Echt iets voor koude dagen. Kijk HIER voor meer recepten van stoofschotels op deze website.

Marokkaanse stoofschotel met rundvlees en pompoen

In deze Marokkaanse stoofschotel met rundvlees en pompoen wordt rundvlees gestoofd in een heerlijke Marokkaanse kruidenmix van onder meer gember, paprika, komijn, kaneel en saffraan. 

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans, Mediterraan
Keyword courgette, pompoen, rundvlees
Wachttijd 2 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 340 kcal

Ingrediënten

 • 750 gram runderlappen
 • 2 uien
 • 1 rode peper
 • 40 gram boter of margarine
 • zout
 • peper
 • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
 • 2 theelepels paprikapoeder pikant
 • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 1 zakje saffraandraadjes
 • 1 courgette
 • 500 gram pompoen

Bereiden

 1. Vlees in stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden.
 2. In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Op laag vuur uien en peper ca. 2 minuten meefruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat vlees onderstaat. Vlees afgedekt op laag vuur ca. 1½ uur zachtjes stoven.
 3. Courgette wassen en in stukken snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. Courgette en pompoen aan vlees toevoegen en ½ uur zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper.

Notities

TIP: de pompoen kan eventueel vervangen worden door zoete aardappel

Lekker met: couscous

Dit recept voor een Marokkaanse stoofschotel met rundvlees en pompoen is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website van Albert Heijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.