Maaltijdsalade van bonen en courgette met chorizo

Ik ben dol op maaltijdsalades, maar in deze tijd wil ik liever wat warms eten ’s avonds. Deze warme maaltijdsalade van bonen en courgette met chorizo biedt uitkomst. Maaltijdsalade van bonen en courgette met chorizo, maaltijdsalade, maaltijdsalades, kikkererwt, kikkererwten, linzen, kidneybonen, courgette, courgettes, chorizo, rucola, recept, recepten, hoofdgerecht, hoofdgerechten,

Maaltijdsalade van bonen en courgette met chorizo maken

Voor deze warme maaltijdsalade worden blokjes chorizo uitgebakken. Vervolgens worden blokjes courgette en ui meegebakken. En op het laatst worden ook nog linzen, kidneybonen en kikkererwten even meegebakken. De warme maaltijdsalade wordt geserveerd met rucola. Voor deze maaltijdsalade gebruik ik kikkererwten, linzen en kidneybonen uit blik. Het is voldoende om deze bonen gewoon even onder de kraan af te spoelen en uit te laten lekken. Door bonen uit blik te gebruiken, bespaar je enorm veel tijd. Deze salade staat binnen 15 minuten op tafel. De bonen in de salade zorgen ervoor dat de salade goed vullend is. De chorizo en de rucola zorgen voor een lekkere peperigheid. Prima maaltijdsalade! Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade van bonen en courgette met chorizo afdrukken. koken & tafelen algemeen

Chorizo

Chorizo is een Spaanse worstsoort met een kruidige smaak. Chorizo wordt gemaakt van grof gehakt varkensvlees. Er zijn diverse varianten van chorizo verkrijgbaar, van mild pittig tot zeer pittig. Paprikapoeder zorgt voor de rode kleur van de worst en de pittigheid. Daarnaast kunnen er ook andere kruiden aan de worst zijn toegevoegd zoals zout, oregano, knoflook of komijn.

Chorizo Pamplona is een bekende variant van deze worst. Chorizo Pamplona wordt gemaakt van fijner gehakt of zelfs gemalen varkensvlees.

Kijk HIER voor meer recepten met chorizo.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 610 Kcal Koolhydraten per portie: ca. 67 gram Vet per portie: ca. 15 gram Eiwit per portie: ca. 44 gram Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten die snel klaar zijn

Dit recept voor maaltijdsalade van bonen en courgette met chorizo staat binnen 15 minuten op tafel. Voor mij zijn alle recepten die binnen 30 minuten op tafel staan snel klaar. Kijk HIER voor meer recepten die snel klaar zijn.

Maaltijdsalade van bonen en courgette met chorizo

In deze maaltijdsalade van bonen en courgette met chorizo worden chorizo, ui, courgette, kikkererwten, linzen en kidneybonen warm geserveerd met rucola.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword chorizo, courgette, kidneybonen, kikkererwten, linzen, rucola
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 610 kcal

Ingrediënten

  • 125 gram chorizo in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 courgettes in blokjes
  • 1 blikje kikkererwten (Bonduelle, 150 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blikje linzen (Bonduelle, 160 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blikje rode kidneybonen (Bonduelle, 160 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • 75 gram rucola

Bereiden

  1. Bak de blokjes chorizo ca. 6 minuten in een hapjespan. Voeg de ui en courgette toe en bak 4 minuten mee. Doe er de kikkererwten, linzen en kidneybonen bij. Warm nog ca. 4 minuten door en voeg van het vuur af de rucola toe. Serveer direct.
Dit recept voor een maaltijdsalade van bonen en courgette met chorizo is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website van Albert Heijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.