Maaltijdsalade met vijgen en parmaham

Vijgen zijn in Nederland lang niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Dus als ze er zijn wil ik er optimaal gebruik van maken. Deze maaltijdsalade met vijgen en parmaham doet door de ingrediënten zoals vijgen, peer en walnoten misschien wat herfstachtig aan, maar kan het hele jaar door gegeten worden.
Maaltijdsalade met vijgen en parmaham; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; vijgen; peer; peren; parmaham; geitenkaas; walnoot; walnoten

Maaltijdsalade met vijgen en parmaham maken

De vijgen en parmaham maken dit een luxe salade en door de combinatie van ingrediënten barst de salade van de smaak. Toch is deze maaltijdsalade heel eenvoudig om te maken en staat het gerecht binnen een kwartier op tafel.

Even een dressing kloppen en de peer en vijgen in stukjes snijden en daarna is het een kwestie van het verdelen van de ingrediënten.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met vijgen en parmaham afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 695 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 42 gram
Vet per portie: ca. 44 gram
Eiwit per portie: ca. 31 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Verse vijgen

Verse vijgen zijn vanaf augustus verkrijgbaar op de markt, maar in sommige supermarkten kun je verse vijgen het hele jaar door kopen. Verse vijgen kun je met schil en al eten. Verse vijgen kun je hooguit 5 tot 7 dagen bewaren in de koelkast.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Maaltijdsalade met vijgen en parmaham

Deze maaltijdsalade met vijgen en parmaham doet door de ingrediënten zoals vijgen, peer en walnoten misschien wat herfstachtig aan, maar kan het hele jaar door gegeten worden. Deze luxe maaltijdsalade is heel eenvoudig om te maken en staat binnen 15 minuten op tafel. 

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword maaltijdsalade, parmaham, peer, vijgen, walnoten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 695 kcal

Ingrediënten

 • 100 gram eikenbladsla
 • 100 gram zachte geitenkaas
 • 100 gram parmaham
 • 4 verse vijgen
 • 1 grote peer
 • 50 gram walnoten
 • 1 eetlepel honing
 • 2 eetlepels olijfolie
 • sap van een halve citroen
 • peper
 • zout

Bereiden

 1. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in stukjes.

 2. Snijd de vijgen in kwarten.

 3. Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, honing, peper en zout,

 4. Verdeel de sla, peer, vijgen en parmaham over 2 borden. Sprenkel de dressing over de salade. Verdeel de geitenkaas en walnoten over de salade.

Dit recept voor een maaltijdsalade met vijgen en parmaham is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden op de website Leuke recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.