Deze maaltijdsalade met tonijn en limabonen bevat ook nog asperge-broccoli, rucola en rode paprika en wordt geserveerd met een mosterd-dressing. Een lekker slanke salade met veel smaak.

Maaltijdsalade met tonijn en limabonen maken
Zoals zoveel maaltijdsalades, is ook deze salade heel eenvoudig om te maken. Je hoeft alleen de asperge-broccoli kort te koken, de paprika in stukje te snijden en een dressing te kloppen. De rest van de ingrediënten komt uit een blik of zakje. Deze salade staat binnen 15 minuten op tafel.
Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.
Limabonen
Limabonen worden ook wel boterbonen of olifantsbonen genoemd. Limabonen zijn grote, witte bonen die tot de familie van de peulvruchten behoren.
Asperge-broccoli
In het oorspronkelijke recept wordt broccoli gebruikt voor deze maaltijdsalade. Ik heb dit vervangen door asperge-broccoli. Asperge-broccoli of bimi ziet eruit als een broccoli met lange, vrij dunne stengels, en smaakt als een kruising tussen broccoli en groene asperge.
Je kookt deze groente in weinig water. Na ongeveer 5 minuten is de groente gaar.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per portie: ca. 375 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 19 gram
Vet per portie: ca. 18 gram
Eiwit per portie: ca. 28 gram
Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.
Maaltijdsalades
Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.
Meer recepten met vis
Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Maaltijdsalade met tonijn en limabonen
Deze maaltijdsalade met tonijn en limabonen bevat ook nog asperge-broccoli, rucola en rode paprika en wordt geserveerd met een mosterd-dressing. Een lekker slanke salade met veel smaak.
Ingrediënten
- 400 gram asperge-broccoli
- 800 gram limabonen in blik
- 320 gram tonijn in water in blik
- 1 rode paprika
- 85 gram rucola
- 4 eetlepels traditionele olijfolie
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 1 eetlepel dijonmosterd
Bereiden
-
Doe de asperge-broccoli in een pan en vul dit aan met een laagje water. Breng het water aan de kook en kook de asperge-broccoli in ca. 4 minuten gaar. Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
-
Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes van 5 cm lang.
-
Verdeel de rucola, asperge-broccoli, limabonen, paprika en tonijn over de borden.
-
Meng de olie met de azijn en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de dressing over de salade.
Notities
Tip: ik heb ervoor gekozen om de dressing over de salade te scheppen. In het oorspronkelijke gerecht worden de dressing en de overige ingrediënten gemengd.