Maaltijdsalade met rode bieten en linzen

Toen ik mijn collega’s vertelde dat ik die avond een maaltijdsalade met rode bieten en linzen ging maken kreeg ik gemengde reacties. De aardse smaak van rode bieten is niet bij iedereen favoriet. Zelf vind ik rode bieten vooral lekker in combinatie met andere smaken, ik eet daarom graag bieten in een maaltijdsalade.
Deze maaltijdsalade is een bijzondere combinatie van rucola, linzen, rode bieten, geitenkaas en walnoten. De salade staat binnen 10 minuten op tafel.

Maaltijdsalade met rode bieten en linzen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; salade; maaltijdsalade; bieten; rode bieten; linzen; geitenkaas; walnoot; walnoten; rucola; snel klaar; makkelijk; slank; calorie-arm;

Maaltijdsalade met rode bieten en linzen maken

Maaltijdsalades zijn vaak makkelijk en snel te maken en dat geldt ook voor dit recept. Ik heb gekookte bieten en een blik linzen gebruikt. Het klaarmaken van deze maaltijdsalade blijft dan ook beperkt tot wat snijden en mengen.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 335 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 25 gram
Vet per portie: ca. 16 gram
Eiwit per portie: ca. 19 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Ik maakte al eens eerder een lekkere maaltijdsalade met rode bieten. Dat was een maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing.

Meer recepten die snel klaar zijn

Deze maaltijdsalade staat binnen 10 minuten op tafel. Voor mij zijn alle recepten die binnen 30 minuten op tafel staan snel klaar. Kijk HIER voor meer recepten die snel klaar zijn.

Maaltijdsalade met rode bieten en linzen

Deze maaltijdsalade is een bijzondere combinatie van rucola, linzen, rode bieten, geitenkaas en walnoten. De salade staat binnen 10 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword geitenkaas, linzen, maaltijdsalade, rode bieten, rucola, walnoten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 335 kcal

Ingrediënten

  • 800 gram linzen in blik
  • 400 gram gekookte rode bieten in kleine blokjes
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 40 gram rucola
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram ongebrande walnoten

Bereiden

  1. Doe de linzen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de bietjes in een schaal met de balsamicoazijn. Voeg de linzen toe.
  2. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de rucola door de linzensalade. Verkruimel de geitenkaas boven de salade. Hak de walnoten grof en verdeel over de salade.

Notities

Lekker met bruin brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.