Maaltijdsalade met meloen en parmaham

In de supermarkt zag ik een bakje meloenstukjes: een smakelijke mix van diverse soorten meloen. Ik heb er deze maaltijdsalade met meloen en parmaham van gemaakt. Een heerlijk zomerse salade.Maaltijdsalade met meloen en parmaham; recept; recepten; hoofdgerecht; salade; maaltijdsalade; meloen; parmaham; geitenkaas; veldsla; munt

Maaltijdsalade met meloen en parmaham maken

Meloen en parmaham is een klassieke combinatie en altijd lekker. Om het tot een complete maaltijd te maken voeg ik er veldsla en geitenkaas aan toen. De veldsla maak ik aan met een frisse dressing op basis van citroen, olijfolie en honing.

Op het laatst heb ik nog wat fijngesneden verse munt over de salade gestrooid. Munt en fruit gaan altijd goed samen, net als munt en geitenkaas. Ook in deze salade geeft de munt een heerlijk accent

Ik ben erg tevreden over mijn zelf bedachte maaltijdsalade met meloen en parmaham. Zeker voor herhaling vatbaar.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met meloen en parmaham afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 610 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 41 gram
Vet per portie: ca. 33 gram
Eiwit per portie: ca. 32 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Maaltijdsalade met meloen en parmaham

De klassieke combinatie van meloen en parmaham is ook heel erg lekker in deze maaltijdsalade met meloen en parmaham. Met veldsla, geitenkaas en munt. Een lekker zomers gerecht!

Menugang Hoofdgerecht
Keyword geitenkaas, maaltijdsalade, meloen, munt, parmaham, veldsla
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 610 kcal

Ingrediënten

 • 150 gram veldsla gewassen
 • 400 gram meloen (één soort of een mix) in stukjes
 • 6 plakken parmaham
 • 150 gram zachte geitenkaas
 • 3 eetlepels munt fijngesneden
 • sap van 1 citroen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel honing
 • peper
 • zout

Bereiden

 1. Maak een dressing van het citroensap, olijfolie, honing, peper en zout. Mix de veldsla door de dressing en verdeel over 2 borden.

 2. Verdeel de meloenstukjes over de sla. Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de sla. Verbrokkel de geitenkaas over de sla. Strooi tot de slot de munt over de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.