Maaltijdsalade met gerookte zalm en forel

Laat ik maar eerlijk toegeven: de ingrediënten voor deze maaltijdsalade met gerookte zalm en forel zijn niet goedkoop. Maar deze maaltijdsalade is wel een heerlijke verwennerij. Ik heb voor deze maaltijdsalade gerookte zalm, gerookte forel en rivierkreeftjes gebruikt. Je kunt echter allerlei vissoorten gebruiken voor deze salade. Gerookte paling en garnalen smaken bijvoorbeeld ook heerlijk in deze salade.Maaltijdsalade met gerookte zalm en forel; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; gerookte zalm; gerookte forel; rivierkreeft; rivierkreeftjes; veldsla; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; komkommer; mierikswortel

Maaltijdsalade met gerookte zalm en forel maken

De basis van de salade bestaat uit komkommer, kerstomaatjes en veldsla aangemaakt met een simpele dressing van olijfolie en citroensap. Vervolgens verdeel je stukken vis over de salade.

Gerookte vis combineert altijd erg goed met pittige mierikswortel. De mierikswortel wordt in dit recept door wat crème fraîche geroerd en over de salade verspreid. Tot slot worden er nog wat pijnboompitjes over de salade gestrooid.

Deze maaltijdsalade is erg eenvoudig om te maken en staat binnen 20 minuten op tafel. En bij zo’n luxe maaltijd mag een lekker glas chardonnay natuurlijk niet ontbreken.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met gerookte zalm en forel afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 730 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 20 gram
Vet per portie: ca. 58 gram
Eiwit per portie: ca. 32 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Maaltijdsalade met gerookte zalm en forel

Deze maaltijdsalade met gerookte zalm en forel is een heerlijke luxe maaltijdsalade met drie soorten vis en een mieriksworteldressing. 

Menugang Hoofdgerecht
Keyword gerookte forel, gerookte zalm, kerstomaten, rivierkreeftjes
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 730 kcal

Ingrediënten

 • 100 gram gerookte zalm
 • 125 gram gerookte forel
 • 125 gram rivierkreeftjes
 • 75 gram veldsla gewassen
 • 200 gram kerstomaten gewassen
 • ½ komkommer gewassen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • sap van een halve citroen
 • peper
 • zout
 • 125 ml crème fraîche
 • 2 theelepels geraspte mierikswortel
 • 3 eetlepels pijnboompitten

Bereiden

 1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat de pijnboompitten op een bord afkoelen.

 2. Halveer de kerstomaatjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. 

 3. Klop een dressing van de olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Meng de veldsla, kerstomaten en komkommer door de dressing. Verdeel de salade over twee borden. 

 4. Verdeel de zalm, forel en rivierkreeftjes over de borden.

 5. Klop een sausje van de crème fraîche en mierikswortel en verdeel over de borden. Strooi tot slot de pijnboompitten over de salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.