Maaltijdsalade met gerookte zalm en avocado

Zoals wel te zien is aan de grote hoeveelheid recepten voor maaltijdsalades op deze website, eet is deze graag en vaak. Deze maaltijdsalade met gerookte zalm en avocado is een lekkere nieuwe toevoeging aan mijn verzameling. De gerookte zalm is de voornaamste smaakmaker van deze salade, gebruik daarom zalm van goede kwaliteit.

Maaltijdsalade met gerookte zalm en avocado; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; salade; maaltijdsalade; veldsla; komkommer; avocado; vis; zalm; gerookte zalm; gedroogde tomaat; gedroogde tomaten;

Maaltijdsalade met gerookte zalm en avocado maken

Deze maaltijdsalade is heel erg eenvoudig om te maken. Je hoeft alleen een komkommer, de avocado en een paar gedroogde tomaatjes in stukjes te snijden. Dan klop je een dressing van olie, citroensap, verse dille, zout en peper. Je mengt de dressing met de gesneden groenten en veldsla en je serveert de stukjes gerookte zalm erop.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printerknop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met gerookte zalm en avocado afdrukken.

Avocado schoonmaken

Een avocado schoonmaken is helemaal niet moeilijk. Belangrijk is wel om een rijpe avocado te kopen. Bij een rijpe avocado kun je de schil zachtjes indrukken. In onderstaand filmpje van C1000 zie je hoe je de avocado makkelijk kunt schoonmaken.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Maaltijdsalade met gerookte zalm en avocado

Bij deze maaltijdsalade met gerookte zalm en avocado is vooral de zalm de smaakmaker. Gebruik daarom gerookte zalm van goede kwaliteit.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword avocado, dille, gedroogde tomaten, gerookte zalm, komkommer, maaltijdsalade, veldsla
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 200 gram gerookte zalm
 • 150 gram veldsla
 • 1 komkommer
 • 1 avocado
 • 4 eetlepels reepjes zongedroogde tomaatjes
 • 3 eetlepels olijfolie
 • sap van een halve citroen
 • 2 eetlepels dille
 • zout
 • peper

Bereiden

 1. Haal de dille van de steeltjes (steeltjes worden niet gebruikt) en snijd deze fijn. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, dille, zout en peper.

 2. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en snijd in stukjes. Maak de avocado schoon en snijd in blokjes. Meng de veldsla, komkommer, avocado en reepjes gedroogde tomaten door de dressing.

 3. Verdeel de salade over twee borden. Scheur de gerookte zalm in stukken en verdeel deze over de salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.