Maaltijdsalade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing

Deze maaltijdsalade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing is gebaseerd op een recept van Sonja Bakker. Slank en gezond dus. En ook nog lekker!

Maaltijdsalade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; gerookte kip; kip; kerstomaten; kerstomaat; avocado; pesto; yoghurt

Maaltijdsalade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing maken

Zoals bij zoveel maaltijdsalades bestaat het maken van deze salade vooral uit het snijden en mengen van de ingrediënten.

Deze maaltijdsalade bestaat uit rucolamelange, komkommer, tomaatjes, avocado en stukjes gerookte kipfilet. Bij dit recept wordt de salade geserveerd met een lekkere dressing op basis van yoghurt en pesto. Tot slot worden er nog wat pijnboompitjes over gestrooid. Deze salade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing is lekker gevarieerd van smaak, de dressing is lekker en romig en de salade vult ook meer dan voldoende. Een prima maaltijdsalade dus.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing afdrukken.

Sonja Bakker

Gewichtsconsulente Sonja Bakker beschrijft in verschillende van haar boeken een methode om af te vallen. Dit recept van salade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing kwam ik tegen op de website van Lidl, maar is ook te vinden in het boek “Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin” van Sonja Bakker.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 495 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 16 gram
Vet per portie: ca. 41 gram
Eiwit per portie: ca. 13 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Maaltijdsalades

Ik maak heel vaak maaltijdsalades klaar. Je vindt op mijn website dan ook diverse recepten. Kijk HIER voor alle recepten van maaltijdsalades op mijn website.

Maaltijdsalade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing

Deze maaltijdsalade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing is gebaseerd op een recept van Sonja Bakker. Slank en gezond dus. En ook nog lekker!

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 495 kcal

Ingrediënten

 • 150 gram rucolamelange
 • 1 dl yoghurt
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 2-3 theelepels pesto
 • 200 gram gerookte kipfilet
 • 1 rijpe avocado
 • 250 gram kerstomaatjes
 • ½ komkommer
 • 3 eetlepels pijnboompitjes
 • zout
 • peper

Bereiden

 1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat de pijnboompitten op een bord afkoelen.
 2. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes. Schil de avocado's, verwijder de pit en snijd in stukjes.
 3. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en pesto. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes, avocado en kipfilet over 2 borden. Verdeel de dressing over de salade en strooi de pijnboompitjes erover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.