Maaltijdsalade met aubergine en pecorino

De knoflook in de dressing van deze maaltijdsalade met aubergine en pecorino proefde ik nog de hele avond. Maar laat dat je niet weerhouden, want dit is een heerlijke maaltijdsalade!

Maaltijdsalade met aubergine en pecorino; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; aubergine; olijven; pecorino;

Maaltijdsalade met aubergine en pecorino maken

Voor deze maaltijdsalade worden blokjes aubergine geblancheerd in water met citroensap. En dat geeft een lekkere smaak aan de aubergine. De dressing van de salade die gemaakt is van olie, citroensap en knoflook trekt goed in de geblancheerde aubergine waardoor het echte smaakbommetjes worden. Heel erg lekker!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met aubergine en pecorino afdrukken.

Pecorino

Pecorino is een harde Italiaanse schapenkaas. De smaak van de kaas doet denken aan Parmezaanse kaas. Pecorino kan (zoals in dit recept) in blokjes gesneden worden, maar is ook goed voor raspen.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Maaltijdsalade met aubergine en pecorino

Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 citroen
  • zout
  • peper
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram slamelange
  • 100 gram pecorino
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels kappertjes (afgespoeld en uitgelekt)
  • 3 eetlepels groene olijven zonder pit (uitgelekt)
  • 2 eetlepels platte peterselie

Bereiden

  1. Pers de citroen uit
  2. Laat in een pan ruim water ruim water, zout en de helft van het citroensap aan de kook komen. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en laat de blokjes ongeveer 1 minuut blancheren in het kokende water. Spoel de aubergine blokjes daarna af onder koud water en laat uitlekken.
  3. Doe de olijfolie en de rest van het citroensap in een kommetje. Knijp de knoflook hierboven uit en klop er een dressing van. Breng op smaak met zout en peper.

    Schep de aubergine door de dressing.

  4. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselie fijn. Snijd de pecorino in blokjes. Schep de sla, pecorino, bosui, peterselie en kappertjes voorzichtig door aubergine en de dressing. Verdeel de salade over twee borden. 

Bron recept maaltijdsalade met aubergine en pecorino: Smulweb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.