Maaltijdsalade met artisjokken en courgette

Donna Hay is absoluut een van mijn favoriete kookboekschrijfsters. Zij weet met simpele ingrediënten heerlijke gerechten te maken. Deze maaltijdsalade met artisjokken en courgette is ook gebaseerd op een van haar recepten. Maaltijdsalade met artisjokken en courgette; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; veldsla; courgette; artisjok; kerstomaten; kerstomaatjes; feta

Maaltijdsalade met artisjokken en courgette maken

Donna Hay weet altijd met enkele ingrediënten toch een heerlijk gerecht te maken. Voor deze maaltijdsalade heb je alleen veldsla, kerstomaten, courgette, artisjokken en feta nodig. De dressing is al net zo simpel: gewoon wat citroensap met olijfolie. En toch is het een lekkere, zomerse salade. Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met artisjokken en courgette afdrukken.

Gekleurde kerstomaatjes

Je kunt voor deze salade gewone rode kerstomaatjes gebruiken. Maar tegenwoordig zie je in de supermarkten steeds vaker een mix van gele, oranje, rode en soms zelfs paarse kerstomaatjes. Ik vind dat erg feestelijk staan in een salade en heb ze daarom ook bij deze salade gebruikt.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 435 Kcal Koolhydraten per portie: ca. 19 gram Vet per portie: ca. 33 gram Eiwit per portie: ca. 15 gram Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Donna Hay

Donna Hay is absoluut een van mijn favoriete kookboekschrijfsters. Zij weet met een beperkt aantal ingrediënten en in korte tijd, toch een bijzonder gerecht te maken. Deze maaltijdsalade met artisjokken en courgette is ook gebaseerd op een van haar recepten.

Vanwege de auteursrechten neem ik niet alle recepten van Donna Hay die ik gemaakt heb over in mijn blog. Ik beperk met tot de recepten die ik elders online kan vinden. Neem van mij aan dat het zeer de moeite waard is om ook andere recepten van haar te proberen.

Kijk HIER voor meer recepten van Donna Hay.

Maaltijdsalade met artisjokken en courgette

Deze maaltijdsalade met artisjokken en courgette is gebaseerd op een recept van Donna Hay. Een heerlijke maaltijdsalade die snel op tafel staat.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword Donna Hay, maaltijdsalade
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 435 kcal

Ingrediënten

 • 1 potje gemarineerde artisjokharten (Sacla)
 • sap van 1 citroen
 • 2 eetlepels olijfolie (voor de dressing)
 • 1 courgette
 • 1 eetlepel olijfolie (om te bakken)
 • zout
 • peper
 • 1 zakje veldsla (75 gram)
 • 250 gram (gekleurde) kerstomaatjes
 • 150 gram feta

Bereiden

 1. Laat de artisjokken uitlekken.

 2. Snijd de courgette in plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes courgette tot ze zacht worden. Breng op smaak met peper en zout en laat de plakjes afkoelen.

 3. Klop een dressing van de citroensap en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

 4. Verdeel de veldsla, courgette en kerstomaatjes over 2 borden en besprenkel met de dressing. Verdeel de artisjokharten en feta over de borden.

Ik heb dit recept voor een maaltijdsalade met artisjokken en courgette gevonden in het kookboek “De snelste keuken” van Donna Hay en op een blog van Maaike van Kessel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.