Limoen-kokosijs

Na een pittige maaltijd is een ijsje altijd lekker en al helemaal als het ijs zo lekker verfrissend is als dit limoen-kokosijs! Het ijs wordt gemaakt met slagroom en kokosmelk. Daarnaast wordt er geraspte kokos aan toegevoegd. Dit geeft een romige smaak. De sap en schil van de limoen zorgen voor de frisse smaak.

Limoen-kokosijs; recept; recepten; nagerecht; nagerechten; dessert; toetje; ijs; limoen; kokos; kokosmelk; kokosrasp

Limoen-kokosijs maken

Voor dit ijs rasp je de schil van 1 limoen en pers je 2 limoenen uit. Het rasp en de sap wordt gemengd met slagroom, kokosmelk en geraspte kokos. Zowel de smaak van de kokos als van de limoen is goed te proeven. Het mengsel gaat in een ijsmachine en daarna laat je het nog een aantal uur goed stevig worden in de diepvriezer.

Dit limoen-kokosijs is vrij hard als het uit de vriezer komt. Zet het daarom ongeveer een half uur voordat je het gaat eten buiten de vriezer, zodat het zacht kan worden. Ik heb het ijs ingevroren in een siliconen vorm met voorgevormde eenpersoons bolletjes. Je kunt het ijs dan heel makkelijk uit de vorm halen en je hebt gelijk voor iedereen een prachtige bol ijs.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

IJsmachine

Er zijn ijsmachines in verschillende soorten, maten en prijzen. Ik ben ooit begonnen met een heel simpele ijsmachine, waarbij de kom eerst in de vriezer moest. Dat nam veel ruimte in beslag en het kwam regelmatig voor dat ik de kom niet in de vriezer had staan op het moment dat ik ijs wilde gaan maken.

Daarom heb een zelfvriezende ijsmachine gekocht. Een zelfvriezende ijsmachine koelt zelf het ijs terwijl je het draait. En omdat je de kom niet hoeft in te vriezen, kun je meerdere porties ijs achter elkaar maken.

Meer recepten van nagerechten

Pudding, ijs, taartjes of fruit … ik ben dol op lekkere toetjes. Kijk HIER voor meer recepten van nagerechten. 

Limoen-kokosijs

Dit limoen-kokosijs wordt gemaakt van kokosmelk, geraspte kokos en de sap en schil van een limoen. Heerlijk na een pittige maaltijd!

Menugang IJs, Nagerecht
Keyword kokos, kokosmelk, limoen
Invriezen 4 uur
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 limoenen
  • 75 gram suiker
  • 150 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 300 ml slagroom

Bereiden

  1. Boen een van de limoenen goed schoonn en rasp de schil. Pers daarna beide limoenen uit.

  2. Doe het limoensap met de suiker in een pannetje en verwarm al roerend totdat de suiker is opgelost.

  3. Doe de slagroom, kokosmelk, limoenrasp, geraspte kokos en de limoensiroop in een kom en meng alles door elkaar. Doe het mengsel in de kom van de ijsmachine en maak ijs volgens de gebruiksaanwijzing.

  4. Doe het ijs in een diepvriesdoos en zat nog minimaal 4 uur in de vriezer om hard te worden.

Notities

Tips:

  • Dit ijs is vrij hard als het uit de diepvries komt. Zet het daarom ca. 30 minuten voordat je het gaat eten buiten de vriezer, zodat het wat zachter wordt.
  • Gebruik bij het invriezen een siliconen vorm. Je kunt het ijs dan heel makkelijk uit de vorm halen. Er zijn ook siliconen vormen om het ijs in eenpersoons porties (bijvoorbeeld bolletjes) in te vriezen.

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het tijdschrift Foodies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.