Lamsrack met krokante korst van olijven en kappertjes

Als lamskoteletjes nog niet losgesneden zijn, vormt dit een lamsrack. Een lekker stuk lamsvlees dat meestal in de oven gebraden wordt. In dit recept van lamsrack met krokante korst van olijven en kappertjes, wordt het lamsrack voor het de oven in gaat bedekt met een lekkere korst van olijven, kappertjes, kruiden, kaas en broodkruim. Het vlees krijgt daardoor een krokante korst en blijft van binnen sappig.

Lamsrack met krokante korst van olijven en kappertjes; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; lam; lamsrack; olijven; olijf; kappertjes; tijm; peterselie; kaas; oven

Lamsrack met krokante korst van olijven en kappertjes maken

Een lamsrack is niet goedkoop en daarom voel ik me extra verantwoordelijk als ik het klaarmaak. Gelukkig kan dit recept niet mislukken. In dit recept wordt het lamsrack eerst bestreken met een tapenade van olijven en kappertjes, daarna komt er een broodkruimkorst over de tapenade en tot slot wordt het lamsrack in de oven gebakken. Ik heb het vlees 25 minuten in de oven gebakken. Het vlees is dan goed gaar.

Lamsvlees combineert altijd erg goed met munt. En daarom heb ik dit recept gecombineerd met twee lekker groentegerechtjes: doperwten met pancetta en munt en geroosterde courgette met citroen en munt.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze lamsrack met krokante korst van olijven en kappertjes afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 475 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 9 gram
Vet per portie: ca. 37 gram
Eiwit per portie: ca. 26 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van Delicious magazine, waarin ik dit recept gevonden heb.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Lamsrack met krokante korst van olijven en kappertjes

In dit recept van lamsrack met krokante korst van olijven en kappertjes, wordt het lamsrack voor het de oven in gaat bedekt met een lekkere korst van olijven, kappertjes, kruiden, kaas en broodkruim. Het vlees krijgt daardoor een krokante korst en blijft van binnen sappig.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword kappertjes, lamsrack, lamsvlees, zwarte olijven
Oventijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 475 kcal

Ingrediënten

 • 2 lamsracks van ca. 300 gram

Voor de krokante korst:

 • 2 boterhammen (wit of bruin)
 • rasp van 1 citroen
 • 20 gram Parmezaanse kaas fijngeraspt
 • 2 eetlepels peterselie (alleen de blaadjes)

Voor de tapenade van olijven en kappertjes:

 • 50 gram zwarte olijven
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 4 takjes tijm (alleen de blaadjes)
 • rasp van 1 citroen
 • sap van ½ citroen
 • scheutje olijfolie

Bereiden

 1. Neem de lamsracks ongeveer 1 uur voordat het vlees de oven ingaat uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

 2. Verwarm de oven voor op 220°C.

 3. Maal alle ingrediënten voor de krokante korst fijn in een hakmolen of met de staafmixer. Zet apart.

 4. Maal alle ingrediënten voor de tapenade fijn in een hakmolen of met de staafmixer. Voeg daarbij zoveel olijfolie toe als nodig is. 

 5. Smeer het vlees in met de tapenade, breng dan het broodkruimmengsel gelijkmatig aan en druk aan.

 6. Zet het vlees op een licht ingevette bakplaat en bak naar wens in 20 minuten rare of in 25-30 minuten wel done. Neem de lamsracks uit de oven, laat ze 5 minuten rusten en snijd dan pas aan.

Dit recept voor lamsrack met krokante korst van olijven en kappertjes maken is gebaseerd op een recept uit Delicious magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.