Italiaanse venkelsalade met peterselie en Parmezaanse kaas

Deze Italiaanse venkelsalade met peterselie en Parmezaanse kaas is een lekker bijgerecht bij (Italiaanse) worstjes, saucijzen of bij de barbecue.

Italiaanse venkelsalade met peterselie en Parmezaanse kaas; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; italiaans; venkel; peterselie; parmezaan; kaas

Italiaanse venkelsalade met peterselie en Parmezaanse kaas maken

Voor deze salade worden venkel, peterselie en Parmezaanse kaas gemengd met een dressing op basis van olijfolie en citroen. De salade is dus heel eenvoudig om klaar te maken. Omdat de venkel rauw gegeten wordt is het belangrijk om de venkel heel erg fijn te snijden. Anders is de venkel te hard. In het oorspronkelijke recept wordt de venkel geraspt. Ik heb de venkel echter fijngesneden met een spiraalsnijder. Je krijgt dan mooie dunne boogjes venkel.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Italiaanse venkelsalade met peterselie en Parmezaanse kaas afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 170 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 4 gram
Vet per portie: ca. 16 gram
Eiwit per portie: ca. 4 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Recepten van bijgerechten

Kijk HIER voor meer recepten van bijgerechten.

Bron recept Italiaanse venkelsalade met peterselie en Parmezaanse kaas: Alles over Italiaans eten (blog)

Italiaanse venkelsalade met peterselie en Parmezaanse kaas

Deze Italiaanse venkelsalade met peterselie en Parmezaanse kaas is een lekker bijgerecht bij (Italiaanse) worstjes, saucijzen of bij de barbecue.

Menugang Bijgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 10 takjes platte peterselie
  • sap van een ½ citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 10 gram Parmezaanse kaas geraspt

Bereiden

  1. Snijd de venkel doormidden en verwijder het harde deel. Snijd of rasp de venkel in dunne reepjes. Snijd of knip de peterselie grof. 

  2. Maak een dressing van de olijfolie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng de venkel, peterselie en geraspte kaas door de dressing. 

Notities

Lekker bij: (Italiaanse worstjes), saucijzen of barbecue

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.