Hollandse maaltijdsalade met botersla en kaas

Laatst had ik zomaar zin in zo’n ouderwetse salade van kropsla, komkommer en tomaat. Met toevoeging van wat extra ingrediënten ontstond deze lekkere Hollandse maaltijdsalade met botersla en kaas.

Hollandse maaltijdsalade met botersla en kaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; botersla; kropsla; komkommer; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; kerstomaatjes; paprika; rode paprika; ei; eieren; kaas

Hollandse maaltijdsalade met botersla en kaas maken

Het enige wat gekookt moet worden voor deze maaltijdsalade zijn de eieren. Voor de rest is het vooral wat snijwerk. Ik heb het mezelf extra makkelijk gemaakt door een zakje botersla, voorgesneden blokjes kaas en een kant-en-klaar mengsel voor de dressing te gebruiken. Deze salade staat daardoor in ongeveer 10 minuten op tafel.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor afdrukken.

Botersla

Botersla is hetzelfde als kropsla. Je kunt er bij dit recept dus ook voor kiezen om zelf een kropsla schoon te maken. Botersla of kropsla is doorgaans van maart tot en met oktober verkrijgbaar.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Meer vegetarische gerechten

Ik noem mijzelf een flexitariër. Ik wissel het eten van vlees, vis en vegetarische gerechten met elkaar af. Op mijn website zijn daarom ook diverse vegetarische gerechten te vinden. Kijk HIER voor meer vegetarische gerechten.

Meer recepten die snel klaar zijn

Dit recept voor een Hollandse maaltijdsalade met botersla en kaas staat binnen 15 minuten op tafel. Voor mij zijn alle recepten die binnen 30 minuten op tafel staan snel klaar. Kijk HIER voor meer recepten die snel klaar zijn.

Hollandse maaltijdsalade met botersla en kaas

Ik heb het mezelf extra makkelijk gemaakt door een zakje botersla, voorgesneden blokjes kaas en een kant-en-klaar mengsel voor de dressing te gebruiken. Deze salade staat daardoor in ongeveer 10 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword botersla, ei, kerstomaten, komkommer, rode paprika
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 100 gram botersla (zakje)
 • 1 komkommer
 • 200 gram kerstomaten
 • 1 rode paprika
 • 2 eieren
 • 150 gram oude kaas in blokjes
 • 1 zakje Calvé Salademix tuinkruiden
 • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

 1. Kook de eieren in 7 minuten net niet hard. Laat de eieren schrikken en verdeel in partjes.

 2. Schaaf ondertussen de komkommer in plakjes, halveer de kerstomaten, snijd de paprika in stukjes en de sla in blokjes.

 3. Mix in de grote schaal de Calvé Salademix tuinkruiden met olijfolie en water zoals aangegeven op de verpakking. Meng de sla, komkommer, tomaten en paprika door de dressing.

 4. Verdeel de salade over twee borden, leg de partjes ei erop en verdeel de blokjes kaas erover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.