Gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen

Deze gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen serveer ik graag als voorgerecht bij het kerstdiner. Kwarteltjes zijn kleine vogels uit de fazantenfamilie. Het vlees van een kwartel smaakt wat steviger dan kip. Omdat de kwartels maar kleine vogels zijn, kunnen deze goed als voorgerecht geserveerd worden.

Gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen; recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; kwartel; kwartels; paddenstoel; paddenstoelen; champignon; champignons; spek; salie; ontbijtspek

Gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen maken

In dit recept van gevulde kwarteltjes met spek en paddestoelen worden de kwarteltjes gevuld met een teen knoflook en wat blaadjes salie. Om het vlees mals te houden worden de kwartels afgedekt met spek en dan gebakken in de oven. De smaken van de knoflook en salie trekken verrassend snel in het vlees van de kwartel en geeft daar een heerlijk zachte smaak aan.

De gevulde kwarteltjes worden geserveerd op een bedje van paddestoelen en met een lekkere portsaus. Ik vond het een heerlijk voorgerecht. Nadeel is wel dat het lastig is om het vlees van een kwartel af te snijden, er moet echt gekloven worden en dat is niet altijd eenvoudig met de piepkleine botjes.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Borden voorverwarmen

De kwarteltjes kunnen snel afkoelen. Daarom is het aan te raden dit voorgerecht te serveren op een voorverwarmd bord. Er zijn diverse manieren om borden voor te verwarmen. Ik vind het zelf makkelijk om de borden voor te verwarmen in een oven van 60°C.

Meer recepten van voorgerechten

Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, je moet immers voldoende ruimte overhouden voor het hoofdgerecht. Maar dan nog zijn er heel veel mooie gerechten om het diner mee te beginnen. Het kan een salade zijn, soep of een stukje vis. Of, zoals in dit recept, een kleine hoeveelheid vlees.

Kijk HIER voor meer recepten van voorgerechten op deze website.

Gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen

Deze gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen serveer ik graag als voorgerecht bij het kerstdiner. Omdat de kwartels maar kleine vogels zijn, kunnen deze goed als voorgerecht geserveerd worden.

Menugang Voorgerecht
Keuken Frans
Keyword kwartel, paddenstoelen, rode port, salie, spek
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

 • 4 kwarteltjes
 • 8 plakjes katenspek
 • 4 teentjes knoflook
 • 4 blaadjes salie
 • zout
 • peper
 • 1 pot gevogelte fond
 • 1 dl rode port
 • boter
 • 400 gram paddenstoelenmelange

Bereiden

 1. Verwarm de oven voor op 225°C
 2. Bestrooi de kwarteltjes met zout en peper en vul elke kwartel met een teen knoflook en een salieblaadje. Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de kwarteltjes aan alle kanten bruin.
 3. Zet de kwarteltjes in een braadslee en leg op elke kwartel 2 plakjes katenspek. Zet ze in het midden van de oven en schakel deze meteen terug naar 200°C. Bak de kwarteltjes in 25 minuten gaar.
 4. Hak de paddenstoelen grof. Verhit ongeveer 10 minuten voordat de kwarteltjes klaar zijn wat boter in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen. Breng op smaak met zout en peper.

 5. Neem de kwarteltjes uit de oven en houd ze warm onder aluminiumfolie
 6. Zet de braadslede op het vuur en roer de aanbaksels los. Doe er het gevogelte fond en de rode port bij en laat op hoog vuur inkoken. Giet de saus door een fijne zeef.
 7. Verdeel de paddenstoelen over 4 borden, leg op elk bord een kwarteltje. Serveer met de portsaus.

Dit recept van gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden in een AH Kookschrift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.