Gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas (tapas)

Deze gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas zijn een heerlijk hapje bij de borrel of een als een amuse. De gerookte zalmrolletjes zijn gevuld met kruidenroomkaas en rucola. Super simpel om te maken en erg lekker!

Gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas; recept; recepten; hapje; amuse; gerookte zalm; vis; kruidenkaas; roomkaas; rucola

Gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas maken

Om deze zalmrolletjes te maken bestrijk je een plak gerookte zalmfilet met kruidenroomkaas. Vervolgens leg je er wat blaadjes rucola op en rol je de zalmfilet op. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 3 cm.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Meer recepten met gerookte zalm

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

koken & tafelen algemeen

Een tapasmaaltijd met gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas

Ik vind het heerlijk om een maaltijd samen te stellen met allerlei kleine hapjes. In het Spaans worden deze kleine hapjes tapas genoemd. Maar je hoeft je niet te beperken tot de Spaanse keuken. De tapas die ik maak komen uit allerlei landen. Kijk HIER voor meer tapas recepten.

Uiteraard kun je je tapas maaltijd aanvullen met gerechtjes die je kant en klaar kunt kopen in de supermarkt. Ik combineer het bijvoorbeeld vaak met wat olijven, brood met tapenade of hummus en plakjes worst.

Of maak er een voorgerecht van

Met wat sla erbij kun je ook een voorgerecht maken van de zalmrolletjes. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, je moet immers voldoende ruimte overhouden voor het hoofdgerecht. Maar dan nog zijn er heel veel mooie gerechten om het diner mee te beginnen. Het kan een salade zijn, soep of een stukje vis. Kijk HIER voor meer recepten van voorgerechten op deze website.

Gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas

Deze gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas zijn een heerlijk hapje bij de borrel of een als een amuse.

Menugang Borrelhapje, Tapas, Voorgerecht
Keyword gerookte zalm, rucola
Koelen 1 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm (plakken)
  • 200 gram kruidenroomkaas (bv. Boursin of Paturain)
  • rucola

Bereiden

  1. Leg de plakjes gerookte zalm op een stuk plasticfolie van ca. 40 cm lang. Laat de plakjes overlappen.

  2. Strijk de kruidenroomkaas over de zalm. Laat aan de lange zijde van de zalmrol ongeveer 1 cm vrij.

  3. Verdeel de rucola over de kruidenroomkaas en rol de zalm op tot een stevige rol. Vouw het plasticfolie strak dicht en leg de zalmrol minimaal 1 uur in de koelkast.

  4. Snijd de rol met een nat scherp mes in rolletjes van ca. 3 cm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.