Deze gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas zijn een heerlijk hapje bij de borrel of een als een amuse. De gerookte zalmrolletjes zijn gevuld met kruidenroomkaas en rucola. Super simpel om te maken en erg lekker!

Gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas maken
Om deze zalmrolletjes te maken bestrijk je een plak gerookte zalmfilet met kruidenroomkaas. Vervolgens leg je er wat blaadjes rucola op en rol je de zalmfilet op. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 3 cm.
Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.
Meer recepten met gerookte zalm
Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Een tapasmaaltijd met gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas
Ik vind het heerlijk om een maaltijd samen te stellen met allerlei kleine hapjes. In het Spaans worden deze kleine hapjes tapas genoemd. Maar je hoeft je niet te beperken tot de Spaanse keuken. De tapas die ik maak komen uit allerlei landen. Kijk HIER voor meer tapas recepten.
Uiteraard kun je je tapas maaltijd aanvullen met gerechtjes die je kant en klaar kunt kopen in de supermarkt. Ik combineer het bijvoorbeeld vaak met wat olijven, brood met tapenade of hummus en plakjes worst.
Of maak er een voorgerecht van
Met wat sla erbij kun je ook een voorgerecht maken van de zalmrolletjes. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, je moet immers voldoende ruimte overhouden voor het hoofdgerecht. Maar dan nog zijn er heel veel mooie gerechten om het diner mee te beginnen. Het kan een salade zijn, soep of een stukje vis. Kijk HIER voor meer recepten van voorgerechten op deze website.

Gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas
Deze gerookte zalmrolletjes met kruidenroomkaas zijn een heerlijk hapje bij de borrel of een als een amuse.
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm (plakken)
- 200 gram kruidenroomkaas (bv. Boursin of Paturain)
- rucola
Bereiden
-
Leg de plakjes gerookte zalm op een stuk plasticfolie van ca. 40 cm lang. Laat de plakjes overlappen.
-
Strijk de kruidenroomkaas over de zalm. Laat aan de lange zijde van de zalmrol ongeveer 1 cm vrij.
-
Verdeel de rucola over de kruidenroomkaas en rol de zalm op tot een stevige rol. Vouw het plasticfolie strak dicht en leg de zalmrol minimaal 1 uur in de koelkast.
-
Snijd de rol met een nat scherp mes in rolletjes van ca. 3 cm.