Gekarameliseerde walnoten

Dit receptje voor gekarameliseerde walnoten is heel erg eenvoudig, maar oh zo lekker! Lekker zomaar tussendoor, bij de borrel of door ijs of een cake.

Gekarameliseerde walnoten; recept; recepten; walnoot; ahornsiroop; oven

Gekarameliseerde walnoten

De walnoten worden in dit recept gekarameliseerd met ahornsiroop. Het recept is heel simpel: je giet wat ahornsiroop over de walnoten, verdeelt de noten over een bakplaat en je karameliseert de walnoten in de oven.
Na het bakken zijn de noten heerlijk knapperig en zoet. Ik vind ze heerlijk om zo te eten of te verwerken in ijs of een cake.
Met een snufje zout erover zijn deze noten ook erg lekker bij de borrel.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Walnoten karameliseren met ahornsiroop

De walnoten worden in dit recept gekarameliseerd met ahornsiroop. Ahornsiroop, ook wel esdoornsiroop of maple syrup genoemd, is een zoete stroop gemaakt van het sap van de esdoorn. De smaak van ahornsiroop is karamelachtig.

De ahornsiroop die je in de winkel kunt kopen, heeft niet altijd dezelfde kwaliteit. Er bestaat een A-graad: verkregen van de eerste tap, een lichtbruine kleur. B-graad (de volgende tap) heeft een meer duidelijke smaak en wordt meestal gebruikt om mee te koken. Ook is er de C-graad: deze heeft een meer donkere kleur en smaakt nog meer naar caramel. Hoe lichter de kleur, hoe subtieler de smaak.

Gekarameliseerde walnoten

Deze gekarameliseerde walnoten smaken heerlijk zo uit het handje of verwerkt in een cake of ijs. Met een snufje zout erover zijn ze ook lekker bij de borrel.

Keyword walnoten
Porties 250 gram

Ingrediënten

  • 250 gram gepelde walnoten
  • 100 ml ahornsiroop

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150°C

  2. Meng de walnoten en de ahornsiroop goed door elkaar, zodat alle walnoten bedekt zijn met siroop.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de walnoten uit over de bakplaat. Bak de noten ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de noten goudbruin zijn.

  4. Laat de gekarameliseerde walnoten goed afkoelen en breek dan de walnoten los van elkaar.

Notities

Tip: in een luchtdichte doos zijn deze gekarameliseerde walnoten lang houdbaar. Wel zal de karamel naar verloop van tijd iets zachter worden.

Dit recept voor gekarameliseerde walnoten is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Eet Paleo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.