Deze gegrilde kabeljauw met tomatenpesto wordt eerst gekruid met een mengsel van yoghurt en tomatenpesto en dan geroosterd onder de grill. De tomatenpesto geeft heel veel smaak aan de vis. Lekker met haricots verts en venkelsalade met kerstomaatjes.

Gegrilde kabeljauw met tomatenpesto maken
Dit recept is heel eenvoudig om te maken en staat binnen 15 minuten op tafel. Je maakt eerst een mengsel van tomatenpesto, yoghurt, peterselie, peper en zout en je smeert dit vervolgens over de kabeljauw. Daarna grill je de kabeljauw ongeveer 5 minuten onder een hete grill.
Meestal is 5 minuten genoeg. Prik met een saté prikker in de kabeljauw om te controleren of deze gaar is. Zachte vis is gaar, als je nog een harder stuk voelt is het nog niet helemaal gaar.
Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.
Meer recepten met vis
Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.
Meer recepten die snel klaar zijn
Dit recept staat binnen 15 minuten op tafel. Voor mij zijn alle recepten die binnen 30 minuten op tafel staan snel klaar. Kijk HIER voor meer recepten die snel klaar zijn.

Gegrilde kabeljauw met tomatenpesto
Je maakt eerst een mengsel van tomatenpesto, yoghurt, peterselie, peper en zout en je smeert dit vervolgens over de kabeljauw. Daarna grill je de kabeljauw ongeveer 5 minuten onder een hete grill.
Ingrediënten
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels tomatenpesto
- 2 eetlepels verse platte peterselie fijngesneden
- zout
- peper
- 2 stukken kabeljauwfilet van ca. 200 gram
Bereiden
-
Verhit de grill.
-
Meng de yoghurt, pesto en 1 eetlepel peterselie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
-
Leg de visfilets in een kleine ovenschaal en schenk het mengsel erover, zodat ze helemaal bedekt zijn.
-
Rooster de visfilets in 4-5 minuten gaar. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Notities
Lekker met haricots verts en venkelsalade met tomaat.
Het recept voor deze gegrilde kabeljauw met tomatenpesto komt uit het inmiddels niet meer bestaande tijdschrift Tip Culinair.