Gebakken kabeljauw met romige witlof

Bij dit recept voor gebakken kabeljauw met romige witlof wordt een lekker stukje gebakken kabeljauw geserveerd met witlof die in slagroom gaar gekookt is. Een flinke theelepel mosterd geeft een pittige smaak aan de room. Simpel om te maken, snel op tafel en lekker om te eten.

Gebakken kabeljauw met romige witlof; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; vis; kabeljauw; witlof; mosterd

Gebakken kabeljauw met romige witlof maken

Dit recept is vrij eenvoudig om te maken. Je maakt de witlof schoon en snijd deze stukken. De witlof wordt even gebakken in wat boter en vervolgens gaar gestoomd in slagroom. De slagroom wordt op smaak gebracht door mosterd. Dit geeft een lekker pittig smaakje aan de witlof.

Terwijl de witlof gaar stooft, wentel je de kabeljauw door wat bloem en bak je de vis in wat boter.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze gebakken kabeljauw met romige witlof afdrukken.

Mosterd

De mosterd in roomsaus geeft een lekkere pittigheid aan de witlof. Gebruik dan ook het liefst een lekker pittige mosterd voor dit gerecht. Ik heb een grove Zaanse mosterd gebruikt.

Borden voorverwarmen

De romige witlof koelt snel af en daarom serveer ik dit gerecht het liefst op een voorverwarmd bord. Er zijn diverse manieren om borden voor te verwarmen. Ik vind het zelf makkelijk om de borden voor te verwarmen in een oven van 60°C.

Voedingswaarde van de gebakken kabeljauw met romige witlof

Voedingswaarde per portie: ca. 490 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 17 gram
Vet per portie: ca. 32 gram
Eiwit per portie: ca. 33 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten met kabeljauw

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Gebakken kabeljauw met romige witlof

Bij dit recept voor gebakken kabeljauw met romige witlof wordt een lekker stukje gebakken kabeljauw geserveerd met witlof die in slagroom gaar gekookt is. Een flinke theelepel mosterd geeft een pittige smaak aan de room.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword kabeljauw, witlof
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 490 kcal

Ingrediënten

 • 1 kilo witlof
 • 50 gram boter
 • 1 theelepel suiker
 • dl slagroom
 • 2 theelepels grove mosterd
 • peper
 • zout
 • 4 stukken kabeljauwfilet à 150 gram
 • 2-3 eetlepels bloem
 • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

 1. Kern uit struikjes witlof snijden en struikjes in ringen van ca. ½ cm snijden. 25 gram boter in pan met antiaanbaklaag smelten. Witlofringen toevoegen en al omscheppend zonder kleuren 5 minuten bakken. Suiker en slagroom toevoegen en geheel 10 minuten zachtjes laten inkoken tot ragoutdikte. Op smaak brengen met mosterd, peper en zout.
 2. Intussen kabeljauw met keukenpapier droogdeppen, met zout en peper bestrooien en door bloem wentelen. Olie en 25 gram boter in koekepan met antiaanbaklaag verhitten en hierin de filets 6-7 minuten gaar en goudbruin bakken.
 3. Witlof over 4 borden verdelen en hierop kabeljauw leggen. Strooi er eventueel wat fijngeknipte peterselie over.

Dit recept voor gebakken kabeljauw met romige witlof heb ik gevonden op de website Smulweb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.