Frittata uit de oven met spinazie en courgette

Ik had al eerder een frittata met spinazie en champignons uit de oven gemaakt, waarbij de champignons in de frittata worden verwerkt. In deze frittata uit de oven met spinazie en courgette, worden de champignons op de frittata geserveerd en worden er meer groenten aan de frittata toegevoegd. Ik vind deze variant net wat lekkerder.

Frittata uit de oven met spinazie en courgette; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; italiaans; frittata; ovenschotel; oven; ei; eieren; spinazie; courgette; champignons

Frittata uit de oven met spinazie en courgette maken

Een frittata is de Italiaanse versie van een omelet. Oorspronkelijk werden de restjes uit de koelkast gebruikt als vulling voor de frittata. Er zijn dan ook vele variaties mogelijk. Het is snel en eenvoudig te maken en daarom prima voor een doordeweekse maaltijd.
Voor deze frittata bak je eerst spinazie en blokjes courgette. Dit doe je in een taartvorm en daarop giet je het eiermengsel. Terwijl de frittata een half uur in de oven bakt, bak je wat champignons.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Bakvorm voor de frittata

Deze frittata wordt in de oven gebakken. Ik gebruik daarvoor het liefst een ronde siliconen bakvorm. Een siliconen bakvorm hoef je niet in te vetten. Na het bakken kun je de frittata eenvoudig op een bord storten en met een ander bord weer omkeren.

Ik gebruik voor deze frittata een vorm van 24 centimeter. Als ik het recept voor 4 personen maak, gebruik ik een vorm van 28 centimeter.

Als een siliconen bakvorm vaker gebruikt is of een aantal keer in de afwasmachine is geweest, kan deze uitdrogen. Doe dan wat (smaakloze) olie op een keukenpapiertje en vet hier de vorm dun mee in.

Nog een frittata maken?

Voor de vulling van een frittata zijn vele variaties mogelijk. Kijk HIER voor alle frittata recepten op deze website.

Frittata uit de oven met spinazie en courgette

Een frittata is de Italiaanse versie van een omelet. Deze frittata uit de oven met courgette en spinazie wordt geserveerd met gebakken champignons.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword champignons, courgette, frittata, ovenschotel, spinazie
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram spinazie gewassen
  • 1 courgette gewassen
  • zwarte peper
  • zout
  • klontje boter
  • 250 gram champignons

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes.

  3. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak in enkele minuten glazig. Voeg dan de courgette toe en bak deze gaar. Schep tot slot de spinazie door de courgette en verwarm de spinazie tot deze begint te slinken.

  4. Laat het courgette-spinazie mengsel goed uitlekken in een zeef. Verdeel het mengsel over de bakvorm. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Giet de eieren over het courgette-spinazie mengsel.

  5. Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de champignons gaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de champignons op de frittata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.