Frittata met spinazie en worstjes uit de oven

Een frittata is de Italiaanse versie van een omelet. Oorspronkelijk werden de restjes uit de koelkast gebruikt als vulling voor de frittata. Er zijn dan ook vele variaties mogelijk. Het is snel en eenvoudig te maken en daarom prima voor een doordeweekse maaltijd. Dit keer maak ik een frittata met spinazie en worstjes.

Frittata met spinazie en worstjes uit de oven; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; frittata; spinazie; worst; worstjes; lamsworst; lamsworstjes; ei; eieren; oven; slank;

Frittata met spinazie en worstjes uit de oven maken

Deze frittata is erg eenvoudig om te maken. Je bakt alleen wat stukjes worst, ui en spinazie en je verdeelt dit mengsel over een taartvorm. Daarover schenk je losgeklopte eieren. Daarna bak je de frittata een half uurtje in de oven. Het is het lekkerst om worstjes met een stevige smaak te gebruiken. Ik heb lamsmergueze worstjes gebruikt voor dit recept.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze frittata met spinazie en worstjes uit de oven afdrukken.

Bakvorm voor de frittata

Deze frittata wordt in de oven gebakken. Ik gebruik daarvoor het liefst een ronde siliconen bakvorm. Een siliconen bakvorm hoef je niet in te vetten. Na het bakken kun je de frittata eenvoudig op een bord storten en met een ander bord weer omkeren.

Ik gebruik voor deze frittata een vorm van 28 centimeter. Als ik het recept voor 2 personen maak, gebruik ik een vorm van 24 centimeter.

Als een siliconen bakvorm vaker gebruikt is of een aantal keer in de afwasmachine is geweest, kan deze uitdrogen. Doe dan wat (smaakloze) olie op een keukenpapiertje en vet hier de vorm dun mee in.

Nog een frittata maken?

Voor de vulling van een frittata zijn vele variaties mogelijk. Kijk HIER voor alle frittata recepten op deze website.

Frittata met spinazie en worstjes uit de oven

Deze frittata is erg eenvoudig om te maken. Je bakt alleen wat stukjes worst, ui en spinazie en je verdeelt dit mengsel over een taartvorm. Daarover schenk je losgeklopte eieren.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword ei, frittata, mergueze worstjes, rode ui, spinazie
Voorbereiden 15 minuten
Oven 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

 • 300 gram dunne worstjes (bijvoorbeeld lamsmergueze worstjes)
 • 1 rode ui in dunne partjes
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 600 gram spinazie gewassen en grof gesneden
 • 8 eieren
 • scheutje melk
 • zout
 • peper
 • nootmuskaat

Bereiden

 1. Verhit de oven voor op 200°C.

 2. Snijd de worstjes in stukjes van ongeveer 1 cm. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de partjes ui ca. 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de stukjes worst toe en bak deze bruin en gaar.

 3. Voeg de spinazie in delen toe en bak deze kort totdat de spinazie begint te slinken. Schep het spinaziemengsel in een lage taartvorm met een diameter van 28 centimeter.

 4. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet de eieren over het spinaziemengsel. Bak de frittata in de oven in ca. 30 minuten gaar.

Dit recept voor frittata met spinazie en worstjes uit de oven is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden in het Engelstalige tijdschrift Woman & Home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.