Frittata met geitenkaas, tomaten en prei uit de oven

Frittata is een nieuwe favoriet van mij. Een frittata is de Italiaanse versie van een omelet. Oorspronkelijk werden de restjes uit de koelkast gebruikt als vulling voor de frittata. Er zijn dan ook vele variaties mogelijk. Het is snel en eenvoudig te maken en daarom prima voor een doordeweekse maaltijd. Dit keer maak ik een frittata met geitenkaas en tomaten.
Frittata met geitenkaas, tomaten en prei; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; italiaans; frittata; oven; ei; eiren; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; geitenkaas

Frittata met geitenkaas, tomaten en prei maken

Voor dit recept van frittata met geitenkaas, tomaten en prei bak ik wat fijngesneden prei. Dat gaat in een taartvorm samen met gehalveerde kerstomaten en stukjes zachte geitenkaas. Daarover giet je losgeklopte eieren. Een half uurtje in de oven en de frittata is klaar. Lekker met een groene salade.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze frittata met geitenkaas, tomaten en prei uit de oven afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 505 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 15 gram
Vet per portie: ca. 36 gram
Eiwit per portie: ca. 31 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Bakvorm voor de frittata

Deze frittata wordt in de oven gebakken. Ik gebruik daarvoor het liefst een ronde siliconen bakvorm. Een siliconen bakvorm hoef je niet in te vetten. Na het bakken kun je de frittata eenvoudig op een bord storten en met een ander bord weer omkeren.

Ik gebruik voor deze frittata met geitenkaas, tomaten en prei een vorm van 24 centimeter. Als ik het recept voor 4 personen maak, gebruik ik een vorm van 28 centimeter.

Als een siliconen bakvorm vaker gebruikt is of een aantal keer in de afwasmachine is geweest, kan deze uitdrogen. Doe dan wat (smaakloze) olie op een keukenpapiertje en vet hier de vorm dun mee in.

Nog een frittata maken?

Voor de vulling van een frittata zijn vele variaties mogelijk. Kijk HIER voor alle frittata recepten op deze website.

Frittata met geitenkaas, tomaten en prei

Een frittata is de Italiaanse versie van een omelet. In dit recept wordt de frittata met geitenkaas en tomaten gebakken in de oven.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword ei, frittata, geitenkaas, kerstomaten, prei
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 505 kcal

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • scheutje melk
 • zwarte peper
 • zout
 • 1 prei
 • 250 gram kerstomaten gewassen
 • 150 gram zachte geitenkaas (zonder korst)
 • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

 1. Oven voorverwarmen op 200°C.
 2. Was de prei en snijd in ringen. Halveer de kerstomaten.
 3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de prei toe en bak in enkele minuten gaar. Verdeel de prei over de bodem van de vorm. Verdeel de gehalveerde tomaten erover. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Giet de eieren over de prei en tomaten. Verkruimel de geitenkaas over de frittata.

 4. Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Notities

Lekker met een groene salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.