Duivenborstfilets met frambozensaus

In deze tijd van het jaar heeft onze poelier weer heerlijk vlees van wild. Voor dit recept van duivenborstfilets met frambozensaus gebruik ik de filets van wilde duiven. De zurige frambozensaus smaakt heerlijk bij de de wildsmaak van de duif. Duivenborstfilets met frambozensaus; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; wild; duif; duivenborst; duivenborstfilet; framboos; frambozen

Duivenborstfilets met frambozensaus maken

De frambozensaus is vrij dun, meer een jus dan een saus. Maar de saus past wel heel goed bij de smaak van de duif. Ik heb de duivenborstfilets heel simpel geserveerd met pommes duchesses en haricots verts. Ik denk dat ook witlof, spruitjes, rode kool of stoofperen goed passen bij de duivenborstfilets.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze duivenborstfilets met frambozensaus afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 250 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 9 gram
Vet per portie: ca. 13 gram
Eiwit per portie: ca. 18 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten met wild

Het traditionele wildseizoen start op 15 oktober, omdat vanaf dat moment de jacht op fazanten en hazen is toegestaan. Het wildseizoen loopt tot het einde van het jaar. Wild heeft een uitgesproken, pure smaak. Deze smaak combineert erg goed met bijvoorbeeld een fruitige saus of een portsaus. Kijk HIER voor meer recepten met wild op deze website.

Duivenborstfilets met frambozensaus

Deze (wilde) duivenborstfilets met frambozensaus zijn een heerlijke combinatie van (wild) vlees met een licht zure saus. Een prima gerecht voor een feestelijk etentje of een kerstdiner. Het gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. 

Menugang Hoofdgerecht
Keyword duivenborst, frambozen, wild
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 250 kcal

Ingrediënten

 • 4 (wilde) duivenborstfilets
 • 2 theelepels olijfolie
 • peper
 • zout
 • 50 ml wildfond
 • 100 ml rode wijn
 • ½ eetlepel frambozenjam
 • 3 eetlepels (diepvries) frambozen

Bereiden

 1. Verwarm een bord voor in een oven van 60°C.

 2. Verhit de olijfolie op hoog vuur in een koekenpan en laat goed heet worden. Leg de duivenborstfilets in de pan en bak ze in 3 minuten om en om. Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Peper en zout de borstfilets aan beide kanten. 

 3. Neem de duivenborstfilets uit de pan en leg op het voorverwarmde bord. Dek af met een stukje aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. 

Voor de frambozensaus:

 1. Blus het braadvocht af met de rode wijn en wildfond. Voeg de frambozenjam toe. Kook het geheel tot de helft in. Voeg de frambozen toe en laat alles nog even goed warm worden.

Ik heb dit recept voor duivenborstfilets met frambozensaus gevonden op de website van de poelier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.