Couscous met shoarma en sperziebonen

Ik hoor vaak dat couscous weinig smaak heeft. Voor mij maakt dat couscous juist uitstekend geschikt om te combineren met een lekker pittig gerecht, zoals deze couscous met shoarma en sperziebonen. Serveer de shoarma en sperziebonen boven op de couscous, zodat de saus door de couscous wordt opgenomen. Couscous met shoarma en sperziebonen, recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; shoarma; couscous; sperziebonen; snel klaar;

Couscous met shoarma en sperziebonen maken

Deze couscous met shoarma en sperziebonen staat in 20 minuten op tafel. En er komt bijna geen snijwerk aan te pas. Prima dus voor een doordeweekse maaltijd. In het oorspronkelijke recept worden de sperziebonen meegebakken met de shoarma. Dat vind ik geen succes. Ik houd niet van harde sperziebonen, die nog niet gaar lijken te zijn. Daarom kook ik de sperziebonen voordat ik deze aan de shoarma toevoeg. Voor de saus wordt chilisaus gebruikt. Je kunt het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt. Ik gebruik meestal een zoete chilisaus, maar je kunt ook juist gaan voor een chilisaus met veel pit. Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de print knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor couscous met sperziebonen en shoarma afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 645 Kcal Koolhydraten per portie: ca. 71 gram Vet per portie: ca. 23 gram Eiwit per portie: ca. 33 gram Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Shoarma

Van oorsprong bestaat shoarma uit plakken in specerijen gemarineerde lamsvlees, kip, kalkoen of rundvlees die aan een verticaal spit geroosterd worden. Het geroosterde vlees wordt in repen afgesneden.

In de supermarkt bevat shoarma meestal varkensvlees dat gemarineerd is in een specerijenmengsel. Het specerijenmengsel kan per merk sterk verschillen, maar bevat doorgaans in ieder geval knoflook, koriander, komijn, kaneel, cayennepeper, paprikapoeder en zout.

Kijk HIER voor alle recepten met shoarma op deze website.

Sperziebonen schoonmaken

Ik maak deze maaltijd graag klaar als ik weinig tijd (of zin) heb om te koken. Om tijd te besparen gebruik ik vaak een zakje schoongemaakte sperziebonen. Iets duurder, maar veel makkelijker. Dan hoef je voor dit gerecht alleen maar een rode ui te snijden. Lekker snel, lekker makkelijk!

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland. Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten. Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Couscous met shoarma en sperziebonen

Deze couscous met shoarma en sperziebonen is een heerlijke combinatie van lekker pittige shoarma en milde couscous. De maaltijd staat binnen 20 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword couscous, rode ui, shoarma, sperziebonen
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 645 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram shoarmavlees
  • 250 gram sperziebonen
  • 4 eetlepels (zoete) chilisaus
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Sperziebonen schoonmaken, in stukjes van ca. 3 cm snijden en in ca. 15 minuten bijna gaar koken.

  2. In wok 2 eetlepels olie verhitten en op hoog vuur shoarmavlees al omscheppend in ca. 2 minuten bruin bakken. Ui en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Chilisaus en 1 dl water erdoor roeren en geheel ca. 3 minuten laten sudderen.

  3. Intussen pan 250 ml water aan de kook brengen. Couscous erdoor roeren en ca. 5 minuten van vuur af, op een warme plek, laten staan.

  4.  Couscous in twee diepe borden scheppen. Shoarma met sperziebonen op smaak brengen met zout en peper en op couscous scheppen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.