Couscous met shoarma en paprika

Het komt regelmatig voor dat ik restjes groenten of kruiden overhoud van een recept. En dan ga ik op zoek naar recepten waar ik die restjes in kan verwerken. Dit keer had ik bosui en munt over. Ik had niet gedacht dat je die ingrediënten in één gerecht kon combineren, maar in dit recept voor couscous met shoarma en paprika worden ze door de couscous gemengd. En dat smaakt prima!

Couscous met shoarma en paprika; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; mediterraan; shoarma; couscous; paprika; munt; bosui; citroen

Couscous met shoarma en paprika maken

Dit recept staat binnen 20 minuten op tafel. Je maakt eerst de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Ondertussen bak je de shoarma met stukjes paprika. Je maakt tot slot de couscous af door citroensap, munt en bosui toe te voegen. Een heel makkelijk gerecht met heel veel smaak.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 685 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 81 gram
Vet per portie: ca. 23 gram
Eiwit per portie: ca. 38 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Shoarma

Van oorsprong bestaat shoarma uit plakken in specerijen gemarineerde lamsvlees, kip, kalkoen of rundvlees die aan een verticaal spit geroosterd worden. Het geroosterde vlees wordt in repen afgesneden.

In de supermarkt bevat shoarma meestal varkensvlees dat gemarineerd is in een specerijenmengsel. Het specerijenmengsel kan per merk sterk verschillen, maar bevat doorgaans in ieder geval knoflook, koriander, komijn, kaneel, cayennepeper, paprikapoeder en zout.

Kijk HIER voor alle recepten met shoarma op deze website.

Borden voorverwarmen

Omdat dit gerecht snel kan afkoelen, serveer ik het op voorverwarmde borden. Er zijn diverse manieren om borden voor te verwarmen. Ik vind het zelf makkelijk om de borden voor te verwarmen in een oven van 60°C.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Couscous met shoarma en paprika

Deze couscous met shoarma en paprika is heel eenvoudig om te maken en staat binnen 20 minuten op tafel. Je kunt verschillende kleuren paprika's gebruiken.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan, MIdden-Oosters
Keyword citroen, couscous, munt, paprika, shoarma
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
  • 400 gram shoarmavlees
  • 4 paprika’s in verschillende kleuren in stukjes
  • 1 citroen
  • ½ zakje verse munt à 15 g fijngesneden
  • 3 bosuitjes in ringetjes

Bereiden

  1. Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. In wok 2 eetlepels olie verhitten en vlees 5 minuten op hoog vuur roerbakken. Paprikareepjes door vlees scheppen en nog ca. 3 minuten meebakken.
  3. Citroen uitpersen. Door couscous 2 eetlepels olie, citroensap, munt en bosuitjes scheppen. Op smaak brengen met peper en zout.

  4. Couscous over vier borden verdelen, shoarmavlees erop scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.