Courgettes gevuld met spinazie

Voor deze courgettes gevuld met spinazie worden de courgettes kort gekookt en dan gevuld met spinazie, kaas, ei en pijnboompitten. Bij de gevulde courgettes wordt een dikke tomaten-pesto saus geserveerd. En juist die saus maakt dit recept heel bijzonder.

Courgettes gevuld met spinazie; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; courgette; spinazie; pijnboompitten; gevulde courgette; ovenschotel; vegetarisch

Courgettes gevuld met spinazie maken

Om de courgettes te kunnen vullen, moet je eerst een holte maken. Ik gebruik daarvoor een ijslepel. Je kunt daarmee vrij eenvoudig het vruchtvlees uit de courgette schrapen en een mooie holte maken waar de spinazie in kan.

Voor de vulling worden onder andere 2 eieren gemengd met kaas. Dit wordt over de spinazie gegoten. Na het bakken bleek dat een groot deel van dit eiermengsel uit de courgettes was gelopen. Ik denk dat 1 ei dus wel voldoende is.

Terwijl de courgettes in de oven gebakken worden, maak je een dikke tomatensaus met een blikje gepelde tomaten en rode pesto. De combinatie van de courgettes met de tomatensaus haalt geeft heel veel smaak aan dit gerecht.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Meer recepten met courgette

Courgettes kunnen op heel veel manieren worden bereid. Bijvoorbeeld in een stoofpot of een hartige taart. Ook kun je spaghetti maken van courgette (courghetti). Kijk HIER voor meer recepten met courgette.

Meer vegetarische gerechten

Ik noem mijzelf een flexitariër. Ik wissel het eten van vlees, vis en vegetarische gerechten met elkaar af. Op mijn website zijn daarom ook diverse vegetarische gerechten te vinden. Kijk HIER voor meer vegetarische gerechten.

Courgettes gevuld met spinazie

Deze courgettes worden gevuld met spinazie en dan even gebakken in de oven. Bij de gevulde courgettes wordt een heerlijke tomaten-pesto saus geserveerd.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword courgette, gepelde tomaten, ovenschotel, Parmezaanse kaas, spinazie, vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram spinazie gewassen
  • 2 kleine courgettes
  • zout
  • peper
  • 2 eieren
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 2 eetlepels rode pesto

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en roerbak hierin de spinazie, totdat deze begint te slinken. Neem de spinazie uit de pan en laat in een zeef uitlekken.
  3. Halveer de courgette in de lengte en hol de helften voorzichtig met een lepel uit. Kook de courgettehelften in ruim water met zout in ± 5 minuten beetgaar.
  4. Snij de courgette-­inhoud fijn en meng het door de spinazie.
  5. Roer de eieren los met de helft van de kaas. Roer het spinazie-courgettemengsel door het eimengsel en breng het op smaak met zout en peper.
  6. Leg de courgettehelften op de bakplaat, vul ze met het spinaziemengsel en bestrooi ze met de rest van de kaas en de pijnboompitten. Bak de courgettes ± 15 minuten in het midden van de oven.
  7. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de ui in ± 1 minuut lichtbruin. Voeg de gepelde tomaten met sap toe. Prak de tomaten grof. Laat alles onder af en toe roeren inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng de saus op smaak met de pesto. Serveer de courgettes met de saus.

Het recept voor deze courgettes gevuld met spinazie komt uit het inmiddels niet meer bestaande tijdschrift Tip Culinair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.