Ciabatta met parmaham en gegrilde paprika

Deze ciabatta met parmaham en gegrilde paprika is om je vingers bij af te likken! Het vers gebakken ciabatta broodje is belegd met pesto, parmaham, gegrilde paprika en mozzarella. Een heerlijke combinatie.

Ciabatta met parmaham en gegrilde paprika; recept; recepten; lunch; lunchgerecht; lunchgerechten; italiaans; mediterraan; ciabatta; brood; broodje; parmaham; ham; mozzarella; kaas; paprika; gegrilde paprika; pesto

Ciabatta met parmaham en gegrilde paprika maken

Dit broodje is zeer eenvoudig om te maken. Je bakt de ciabatta in de oven. Ondertussen laat je vast wat gegrilde paprika’s (uit een pot) uitlekken en snijd je de mozzarella in plakjes. Zodra het broodje uit de oven komt, bestrijk je deze met pesto en beleg je het brood met de parmaham, gegrilde paprika en mozzarella.

In het oorspronkelijke recept wordt er wat olijfolie over de ciabatta gesprenkeld in plaats van de pesto. Ook wordt als tip gegeven om rode pesto op het brood te smeren in plaats van groene pesto. Wij hebben alle varianten geprobeerd. De versie met groene pesto vinden wij het lekkerst.

En natuurlijk hebben we het recept voor 4 personen gewoon met zijn tweetjes opgesmikkeld. Het was gewoon te lekker!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Wat is parmaham?

Parmaham (Italiaans: Prosciutto di Parma) is een op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Parmaham is een beschermde naam, de ham moet gemaakt worden van in Italië geboren en getogen varkens en mag alleen in de provincie Parma gemaakt worden, vanwege het specifieke klimaat.

Parmaham is herkenbaar aan een vijfpuntige kroon op de ham of op de verpakking. Een samenwerkingsverband van producenten, het Consorzio del Prosciutto di Parma, ziet erop toe dat de ham aan alle voorwaarden voldoet en dus parmaham mag heten.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 420 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 37 gram
Vet per portie: ca. 23 gram
Eiwit per portie: ca. 17 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Meer recepten van lunchgerechten

Een gewone boterham met beleg eet ik al zo vaak. Dus als ik tijd heb, maak ik graag wat bijzonders voor de lunch. Kijk HIER voor meer recepten van lunchgerechten.

Ciabatta met parmaham en gegrilde paprika

Deze ciabatta met parmaham en gegrilde paprika is belegd met pesto, parmaham, gegrilde paprika en mozzarella. Een heerlijke combinatie!

Menugang Lunch
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword ciabatta, gegrilde paprika, mozzarella, parmaham
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 420 kcal

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood (afbak)
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 1 bol mozzarella in plakjes
  • 2 gegrilde paprika’s (uit een pot)
  • 100 gram Parmaham

Bereiden

  1. Bak het brood af volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in de lengte doormidden en bestrijk beide helften met de pesto.
  2. Beleg de onderste helft van het brood met een laag mozzarella. Snijd de gegrilde paprika’s open zodat het grote plakken worden en leg ze in een laag op de mozzarella. Leg hier een laag Parmaham overheen en dek het geheel af met de bovenste helft van het brood.
  3. Snijd het brood voor serveren in vier stukken.

Dit recept voor ciabatta met parmaham en gegrilde paprika is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website van Albert Heijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.