Ciabatta met brie en walnoten uit de oven

Op de kaart van een lunchrestaurant zag ik een ciabatta met brie en walnoten uit de oven uit de oven staan. Nu heb ik dat gerecht daar niet gegeten, maar het leek me zo lekker dat ik het thuis probeerde te maken. Het is een heel machtig lunchgerecht, maar inderdaad erg lekker!

Ciabatta met brie en walnoten uit de oven; recept; recepten; lunch; lunchgerecht; lunchgerechten; brie; walnoten; walnoot; kaas; noten; honing; ciabatta; broodje; oven

Ciabatta met brie en walnoten uit de oven maken

Dit lunchgerecht is heel eenvoudig om te maken en staat binnen 15 minuten op tafel. Je hoeft alleen maar 2 kleine afbak-ciabatta’s doormidden te snijden en te beleggen met brie, walnoten en honing. Daarna bak je de helften af in de oven. De brie en honing smelten dan lekker over het brood. Heel eenvoudig en heel lekker!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze ciabatta met brie en walnoten uit de oven afdrukken.

Wat is brie?

Brie is een zachte, Franse witschimmelkaas. Brie komt van oorsprong uit en is vernoemd naar de historische regio Brie.

Traditionele brie wordt zowel van rauwe als gepasteuriseerde melk gemaakt. De wrongel wordt niet gesneden of geperst. De kunst van het brie-maken is om de lagen wrongel gelijkmatig in de kaasvormen te scheppen en de wei er goed uit te laten lopen. Wanneer de kaas stevig is geworden, wordt deze op (stro)matjes gelegd. Door ze regelmatig te keren en te bestrooien met de schimmel krijgen ze de kenmerkende smaak en vorm.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 380 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 26 gram
Vet per portie: ca. 24 gram
Eiwit per portie: ca. 16 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten voor lunchgerechten

Als ik er de tijd voor heb, maak ik graag iets bijzonders bij de lunch. Een lekkere salade voor op brood bijvoorbeeld of een kopje soep. Of een lekker belegd broodje. Kijk HIER voor meer recepten voor lunchgerechten op deze website.

Ciabatta met brie en walnoten uit de oven

Deze ciabatta met brie en walnoten uit de oven is een lekkere combinatie van knapperig brood, gesmolten kaas en zoete honing en walnoten.

Menugang Lunch
Keyword brie, ciabatta, honing, walnoten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 380 kcal

Ingrediënten

  • 2 kleine afbak-ciabatta’s
  • 100 gram brie in plakjes
  • 2 theelepels honing
  • enkele walnoten grofgehakt
  • peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snijd de ciabatta’s doormidden. Verdeel de brie over de onderste helft van de ciabatta’s, bestrooi met de stukjes walnoot, wat peper en verdeel de honing over de broodjes.
  3. Bak de broodjes ca. 8 minuten in de oven, totdat het brood knapperig is en de brie gesmolten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.