Chocoladekoekjes met noten

Geïnspireerd door de recepten van Suuz die op deze website te vinden zijn, ben ik zelf ook maar eens aan de slag gegaan met koekjes bakken. En met succes, want deze chocoladekoekjes met noten zijn eenvoudig om te maken en ontzettend lekker om te eten!

Chocoladekoekjes met noten; recept; recepten; zoet; koek; koekjes; chocolade; walnoten; hazelnoten;

Chocoladekoekjes met noten maken

Voor deze koekjes maak je een deeg van onder meer bloem, boter en suiker. Een schepje cacao en een grofgehakte chocoladereep zorgen voor de volle chocoladesmaak van dit koekje. Ik heb een pure chocoladereep gebruikt voor het koekje, maar ook melkchocolade smaakt prima. Je kunt er diverse noten aan toevoegen. Ik vind vooral walnoten en hazelnoten lekker bij dit koekje.

Het deeg laat je een uurtje opstijven in de oven en daarna rol je er balletjes van. De balletjes bak je kort in de oven. Dit recept is voldoende voor ongeveer 20 koekjes.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Meer recepten voor cake, taart of zoetigheid

Kijk HIER voor meer recepten voor cakes, taarten of andere lekkere zoete recepten.

Chocoladekoekjes met noten

Deze chocoladekoekjes met noten zijn eenvoudig om te maken en ontzettend lekker om te eten! Je kunt pure of melkchocolade gebruiken.

Voorbereiden 15 minuten
Wachttijd 16 minuten
Koelen 1 uur
Porties 20 koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
  • 30 gram walnoten of andere noten gehakt
  • 100 gram chocoladereep naar keuze in stukjes gehakt
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels cacao

Bereiden

  1. Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng door elkaar. Voeg ook de noten, chocolade, honing en cacao toe en mix tot een stevig deeg.
  2. Laat het deeg een uur koelen in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C.
  4. Draai 20 balletjes van het koekdeeg en leg op een ingevette bakplaat. Als ze nog goed koud zijn kun je de gelijk bakken, laat ze anders weer even wat steviger worden in de koelkast.

  5. Bak de koekjes af in 16 minuten in de oven tot de randjes beginnen te kleuren. Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster zodat ze daar volledig kunnen afkoelen.

Notities

Tip: leg een vel bakpapier op de bakplaat, invetten is dan niet nodig.

Dit recept is gebaseerd op een recept voor Tobleronekoekjes dat ik gevonden heb op de website Laura’s Bakery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.