Boterham met gerookte paling

Voor mijn echtgenoot is gerookte paling een jeugdherinnering. Een keer per jaar was het kermis in de stad waar hij woonde. Zijn vader kocht dan vers gerookte palingen op de kermis. Een boterham met gerookte paling was een traktatie waar ze elk jaar weer naar uitkeken. Toen mijn echtgenoot onlangs langs een ambachtelijke palingrokerij kwam, kon hij de verleiding niet weerstaan en kwam thuis met gerookte palingfilets.

Boterham met gerookte paling; recept; recepten; lunch; lunchgerecht; lunchgerechten; vis; paling; gerookte paling; palingfilet; gerookte palingfilet; mayonaise; yoghurt; mosterd; peterselie

Boterham met gerookte paling

Nu is een gewone boterham met gerookte paling al heel erg lekker, maar ik kon natuurlijk de verleiding niet weerstaan om een receptje te testen. Dit recept is een mix van een aantal recepten die ik op internet tegenkwam. Een geroosterde boterham met daarop een mengsel van mayonaise, mosterd, yoghurt en peterselie en daarop de gerookte palingfilet. Een heerlijke combinatie! Het wat zurige mayonaise-mengsel past heel goed bij de vette vis en maakt daardoor de boterham met gerookte palingfilet nog lekkerder.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze boterham met gerookte paling afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Courgettesoep met gerookte paling

Gerookte paling is ook heel erg lekker in courgettesoep. Gebruik hiervoor het recept voor courgettesoep met gerookte zalm. Vervang de gerookte zalm door stukjes gerookte paling. 

Meer recepten van lunchgerechten

Een gewone boterham met beleg eet ik al zo vaak. Dus als ik tijd heb, maak ik graag wat bijzonders voor de lunch. Kijk HIER voor meer recepten van lunchgerechten. 

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Boterham met gerookte paling

Deze boterham met gerookte paling wordt eerst besmeerd met een lekker mengsel van yoghurt, mayonaise, mosterd en peterselie. Een lekkere combinatie met de vette vis!

Menugang Lunch
Keyword boterham, gereookte paling, mayonaise, mosterd, yoghurt
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 witte boterhammen
  • 100 gram gerookte palingfilet
  • 1 eetlepel volle yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterdsaus
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden

  1. Rooster de boterhammen
  2. Meng in een kommetje de yoghurt met de mayonaise, mosterdsaus en peterselie. Verdeel het mengsel over de geroosterde boterhammen.
  3. Verdeel de gerookte palingfilet over de boterhammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.