Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en pastinaak

Omdat mijn echtgenoot overgevoelig is voor aardappels, ben ik altijd op zoek naar alternatieven voor de gebruikelijke stamppotjes. Deze boerenkoolstamppot met zoete aardappel en pastinaak is heerlijk als bijgerecht bij een stoofschotel met wild of rundvlees.

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en pastinaak; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; stamppot; boerenkool; zoete aardappel; pastinaak;

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en pastinaak maken

Deze stamppot maak je precies zoals elke andere stamppot: alle ingrediënten in stukken snijden en in één pan koken. Bij een stamppot van zoete aardappel is het niet nodig om het kookvocht te gebruiken als je de groenten tot stamppot maakt.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Lekker bij een stoofschotel

Ik heb deze stamppot geserveerd bij een kruidige stoofpot met haas. Ook bij andere stoofpotjes, is deze stamppot een prima vervanger voor aardappelpuree. Kijk HIER voor recepten van stoofschotels op deze website.

Zoete aardappel

Een zoete aardappel wordt ook wel een bataat genoemd. Anders dan de naam doet vermoeden is de zoete aardappel geen familie van de gewone aardappel. Een zoete aardappel is een knol die groeit op de wortels van de zoete-aardappelplant.

Ook de smaak van een zoete aardappel is heel anders dan de smaak van een gewone aardappel. Een zoete aardappel heeft meer een wortelsmaak en is ook oranje gekleurd als een wortel. Kijk HIER voor meer recepten met zoete aardappel.

Meer recepten van bijgerechten

Een lekkere salade, komkommer of toch liever iets warms? Kijk HIER voor alle recepten van bijgerechten op deze website.

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en pastinaak

Deze boerenkoolstamppot met zoete aardappel en pastinaak is heerlijk als bijgerecht bij een stoofschotel met wild of rundvlees.

Menugang Bijgerecht
Keyword boerenkool, mosterd, pastinaak, zoete aardappel
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram boerenkool
  • 300 gram zoete aardappels
  • 150 gram pastinaak
  • 1 theelepel mosterd
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Schil de aardappels en pastinaken en snijd in stukken.
  2. Doe de zoete aardappels, pastinaken en boerenkool in een pan en kook met ruim water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Giet de groenten af (kookvocht niet nodig) en stamp de groenten fijn. Breng op smaak met mosterd, peper en zout.

Notities

Lekker bij een stoofschotel met wild of rundvlees

Dit recept voor een boerenkoolstamppot met zoete aardappel en pastinaak is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website van Albert Heijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.