Bleekselderij salade met komkommer en maïs

In recepten worden regelmatig 1 of 2 stengels bleekselderij gebruikt om even mee stoven. Maar wat doe je met de rest van de struik? Deze bleekselderij salade met komkommer en maïs is een lekkere manier om het restje op te maken.
Bleekselderij salade met komkommer en maïs; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; bleekselderij; komkommer; maïs

Bleekselderij salade met komkommer en maïs maken

Deze salade is ontzettend eenvoudig om te maken. Je snijdt de stengels van de bleekselderij en de komkommer in plakjes. De maïs spoel je af en laat je even uitlekken. Vervolgens maak je een lekker pittige dressing met olie, azijn en mosterd. Schep dan de bleekselderij, komkommer en maïs door de dressing.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Mosterd

De mosterd in de dressing van deze bleekselderij salade met komkommer en maïs geeft een lekkere pittigheid aan de salade. Gebruik dan ook het liefst een lekker pittige mosterd voor dit gerecht. Ik heb voor deze salade bijvoorbeeld een grove Zaanse mosterd gebruikt.

Lekker bij

Ik maak deze bleekselderij salade met komkommer en maïs vaak klaar bij hamburgers, een stoofschotel of een ander stukje vlees. Ook bij gehaktballetjes in kerriesaus is deze salade heerlijk.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 145 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 11 gram
Vet per portie: ca. 11 gram
Eiwit per portie: ca. 3 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten van bijgerechten

Een lekkere salade, komkommer of toch liever iets warms? Kijk HIER voor alle recepten van bijgerechten op deze website.

Bleekselderij salade met komkommer en maïs

Een bleekselderij salade met komkommer en maïs is een lekker knapperig bijgerecht bij een stukje vlees of een lekkere stoofschotel.

Menugang Bijgerecht
Keyword bleekselderij, komkommer, maïs
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 145 kcal

Ingrediënten

 • 1 struik bleekselderij
 • 1 komkommer
 • 1 klein blikje maïs
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel rode wijn azijn
 • 2 theelepels mosterd
 • peper
 • zout

Bereiden

 1. Spoel de maïs af met water en laat uitlekken
 2. Verwijder de stronk van de bleekselderij en snijd de stengels in dunne plakjes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en snijd in plakjes.
 3. Klop in een kom een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bleekselderij, komkommer en maïs toe en schep om.

Notities

Lekker bij: hamburgers, een stoofschotel of gehaktballetjes in kerriesaus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.