Bavarois met kwark en perzik

Deze bavarois met kwark en perzik is een heerlijk luchtig dessert, dat zowel zoet als fris is. Echt een aanrader na een pittige maaltijd.
Bavarois met kwark en perzik; recept; recepten; nagerecht; nagerechten; dessert; toetje; bavarois; pudding; kwark; perzik; perziken

Bavarois met kwark en perzik maken

Een bavarois is een luchtige pudding. Je maakt een bavarois in een puddingvorm en net als een gewone pudding, kun je een bavarois storten om te serveren. Deze bavarois met kwark en perzik is vrij eenvoudig om te maken. Je pureert eerst de perziken. Vervolgens verwarm je de perziken, zodat je er gelatine in op kan lossen. Tot slot schep je kwark en geklopte slagroom door de perziken en laat je de bavarois opstijven.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze bavarois met kwark en perzik afdrukken.

Staafmixer

Het pureren van de perziken gaat prima met een staafmixer. Je kunt er eventueel ook een hakmolen voor gebruiken. Zelf heb ik een combinatie van staafmixer en hakmolen, zodat ik altijd het juiste gereedschap bij de hand heb.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 305 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 46 gram
Vet per portie: ca. 10 gram
Eiwit per portie: ca. 10 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Gelatine

Deze bavarois wordt gebonden met gelatine. Gelatine lost op in warme vloeistoffen en vormt bij afkoeling een gel. Daarom wordt in dit recept de perzikenpuree eerst verwarmd om de gelatine op de laten lossen.

Gelatine wordt gewonnen door huiden en beenderen van zoogdieren langdurig te laten trekken in heet water. Vervolgens wordt het mengsel ingedikt, gefilterd en gedroogd tot gelatine blaadjes of gelatine poeder.

Gelatine is dus geen vegetarisch product. Vegetariërs kunnen de gelatine vervangen door agar-agar poeder.

Meer recepten van nagerechten

Pudding, ijs, taartjes of fruit … ik ben dol op lekkere toetjes. Kijk HIER voor meer recepten van nagerechten.

Bavarois met kwark en perzik

Deze bavarois met kwark en perzik is een heerlijk luchtig dessert, dat zowel zoet als fris is. Echt een aanrader na een pittige maaltijd.

Menugang Nagerecht
Keyword kwark, perziken, slagroom
Opstijven 3 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 305 kcal

Ingrediënten

 • 1 blik perziken netto minimaal 250 gram vruchtvlees
 • 6 blaadjes witte gelatine
 • 1 citroen
 • 125 gram witte basterdsuiker
 • 125 ml slagroom
 • 225 gram magere kwark

Bereiden

 1. Laat de perziken uitlekken en vang het vocht op. Pureer 250 gram van de perzik grof met een staafmixer.
 2. In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
 3. De citroen uitpersen.
 4. In pan perzikpuree, 1 dl perziksap, 100 gram basterdsuiker en 1½ eetlepel citroensap al roerend zachtjes verwarmen en suiker laten oplossen. Ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in perzikmengsel oplossen. In bak met koud water laten afkoelen tot het mengsel lobbig is.
 5. 4 (pudding)vormpjes afspoelen met koud water.
 6. In kom de slagroom stijfkloppen. Kwark en perzikmengsel er luchtig doorscheppen. In vormpjes scheppen en bovenkant gladstrijken. In koelkast perzikbavarois ca. 3 uur laten opstijven.

Het recept voor de bavarois met perzik en kwark is gebaseerd op een recept uit een oude Allerhande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.