Bananenijs

Dit is een snelle manier om bananenijs te maken. Je hebt wel een ijsmachine nodig, maar om het ijs te maken hoef je alleen maar alle ingrediënten te pureren. De smaak van de bananen komt goed naar voren in dit ijs. Wel merkte ik dat er wat ijskristallen ontstonden bij het invriezen van het ijs. IJskristallen duiden er meestal op dat er teveel melk in het ijs is verwerkt. Maar de smaak van het bananenijs maakt een kristalletje meer dan waard.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor dit bananenijs afdrukken.

reept; recepten; nagerecht; nagerechten; bananenijs; banaan; bananen; ijs

Bananenijs serveren

Als je zelf ijs maakt, is het vaak niet schepklaar als het uit de vriezer komt.

Je kunt het ijs uiteraard een half uur voor het serveren uit de vriezer halen, zodat het wat zachter wordt. Ik heb voor dit bananenijs een andere oplossing geprobeerd: ik heb het ijs ingevroren in een siliconen taartvorm. Toen ik het ijs uit de vriezer haalde, kon ik de vorm heel eenvoudig verwijderen en het ijs in stukken snijden.

Als een siliconen bakvorm vaker gebruikt is of een aantal keer in de afwasmachine is geweest, kan deze uitdrogen. Doe dan wat (smaakloze) olie op een keukenpapiertje en vet hier de vorm dun mee in.

Basterdsuiker

In het oorspronkelijke recept wordt lichtbruine basterdsuiker gebruikt. Nu had ik dat niet in huis en daarom heb ik het vervangen door een eetlepel witte basterdsuiker en een eetlepel donkerbruine basterdsuiker. Door de bruine basterdsuiker wordt het ijs wat geliger en dat past uiteraard prima bij bananenijs.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 155 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 18 gram
Vet per portie: ca. 8 gram
Eiwit per portie: ca.2 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Meer recepten van nagerechten

Pudding, ijs, taartjes of fruit … ik ben dol op lekkere toetjes. Kijk HIER voor meer recepten van nagerechten.

Bananenijs

Dit is een snelle manier om bananenijs te maken. Je hebt een ijsmachine nodig, maar om het ijs te maken hoef je alleen maar alle ingrediënten te pureren. 

Menugang Nagerecht
Keyword IJs
IJsmachine 45 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 155 kcal

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 75 ml slagroom
  • 150 ml volle melk
  • sap van een halve citroen

Bereiden

  1. Pel de bananen en snijd in stukken. 

  2. Doe de bananen, vanillesuiker, basterdsuiker, slagroom, melk en citroensap in een kom en pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde puree.

  3. Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat ca. 45 minuten draaien totdat het ijs klaar is. Schep het ijs uit de ijsmachine en serveer direct of schep het in een vorm om in te vriezen.

Bron van recept van bananenijs: Allerhande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.