Babi ketjap

Als je dit hebt geproefd, ga je nooit meer naar de chinees voor babi ketjap. Echt een heel lekker en makkelijk recept! In blokjes gesneden hamlappen worden even gebakken. Vervolgens laat je de blokjes hamlap sudderen in een saus van (hoe kan het ook anders) ketjap die op smaak wordt gebracht met gember, knoflook en peper.Babi ketjap; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; oosters; hamlap; ketjap; gember; snel klaar

Babi ketjap maken

Deze babi ketjap is heel simpel om te maken en staat in 20 minuten op tafel. In blokjes gesneden hamlappen worden even gebakken. Vervolgens laat je de blokjes hamlap sudderen in een saus van ketjap die op smaak wordt gebracht met gember, knoflook en peper. Let op: laat de ketjapsaus niet te hard doorkoken, want dan wordt het vlees taai.

Lekker bij nasi of rijst met wat gebakken Chinese kool of paksoi.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze babi ketjap afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 170 Kcal *
Koolhydraten per portie: ca. 10 gram
Vet per portie: ca. 7 gram
Eiwit per portie: ca. 18 gram

*Met 75 gram rijst per persoon erbij komt dit recept ca. 435 Kcal per persoon uit.

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Babi ketjap

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 170 kcal

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 300 gram hamlappen in reepjes
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 100 ml ketjap manis

Bereiden

  1. Snijd de groene steelaanzet van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de reepjes vlees in 3 minuten bruin. Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 minuten op laag vuur gaar worden.

Notities

Tip: de rode peper kan vervangen worden door 1 theelepel sambal
Tip: laat de ketjapsaus niet te hard doorkoken, want dan wordt het vlees taai

Lekker met: nasi of rijst met gebakken Chinese kool of paksoi

Het recept voor babi ketjap heb ik gevonden op de website van Albert Heijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.