American pancakes met bosbessen

Vanochtend had ik een goed begin van het weekend! American pancakes met bosbessen stonden al eindeloos op mijn wishlist, van die lekkere fluffy blueberry pancakes. And guess what, heel makkelijk te maken en super lekker!  

American pancakes met bosbessen; recept; recepten; ontbijt; pannenkoek; pancake; pancakes; Amerikaans; bosbessen; frambozen

American pancakes met bosbessen maken

Als basis voor heb ik een recept voor American pancakes van Laura’s Bakery gebruikt. Maar omdat ik het echt heel moeilijk vind om me aan recepten te houden en ik natuurlijk uitgebreid recepten vergeleken heb, heb ik de volgende aanpassingen gedaan:

De melk heb ik vervangen door karnemelk, geeft echt een super lekkere frisse smaak! Ik heb zelfrijzend meel gebruikt in plaats van bloem. En (misschien wel de belangrijkste wijziging om tot die heerlijke luchtige fluffy pancakes te komen) ik heb de eieren gesplitst en de eiwitten apart stijf opgeklopt.

Je maakt een beslag van de karnemelk, zelfrijzend en de eiooiers, wat een vrij dik beslag wordt. Daarna heb ik de eiwitten los opgeklopt met een zakje vanille suiker tot het stijve pieken heeft. Vouw de eiwitten door het beslag en je krijgt een prachtig luchtig beslag. Je giet een hoopje beslag in de pan en bovenkant (vloeibare kant) strooi je blauwe bessen over de pancake. Frambozen zijn ook lekker.

American pancakes met bosbessen; recept; recepten; ontbijt; pannenkoek; pancake; pancakes; Amerikaans; bosbessen; frambozen

Net als met een gewone pannenkoek wacht je tot het beslag “droog” is aan de bovenkant en flippen maar! Super lekker met een beetje stroop! 

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Recepten van Suuz

Dit artikel is afkomstig van mijn collega Suuz. Op de afdeling waar ik werk wordt dagelijks over eten gepraat. We wisselen allerlei lekkere tips en recepten met elkaar uit. En uiteraard nemen we regelmatig wat lekkers voor elkaar mee.

Suuz neemt graag eigen baksels voor ons mee en elke keer worden die weer met veel gejuich ontvangen. Ik stel dan ook graag mijn blog beschikbaar om haar overheerlijke recepten te delen. Kijk HIER voor de recepten van Suuz.

Meer recepten voor cake, taart of zoetigheid

Kijk HIER voor meer recepten voor cakes, taarten of andere lekkere zoete recepten.

American pancakes met bosbessen

Deze American pancakes met bosbessen zijn heerlijk luchtig, makkelijk om te maken en vooral heel erg lekker!

Menugang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Keyword bosbessen
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 14 stuks

Ingrediënten

  • 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren gesplitst
  • 300 ml karnemelk
  • 1 zakje vanille suiker
  • bosbessen
  • boter

Bereiden

  1. Doe het zelfrijzend bakmeel, karnemelk en de eidooiers in een kom en roer tot een dik beslag. Klop de eiwitten met de vanillesuiker stijf en vouw deze door het beslag.
  2. Doe een beetje boter in de pan en schep kleine hoopjes beslag in de pan. Strooi wat bosbessen over de nog vochtige bovenkant van de pancakes. Zodra de pancakes belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien. Dan hebben ze nog maar kort nodig.

Notities

Lekker met verse bosbessen, frambozen en wat stroop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.