Abrikozen swirl koekjes

Deze abrikozen swirl koekjes van mijn collega Suuz zijn een favoriet van mij. Het zijn lekker knapperige, zoete koekjes met een friszure vulling van (door Suuz zelfgemaakte) abrikozenjam.

Abrikozen swirl koekjes; recept; recepten; koek; koekje; abrikoos; abrikozen; abrikozenjam; zoet

Dit zegt Suuz erover

Nou als je macarons gaat bakken, dan hou je eierdooiers over. Zonde om weg te gooien. Dus dan kun je er maar beter suiker, bloem en boter bij doen om er koekjes van te maken.

Dit recept voor abrikozen swirl koekjes is gebaseerd op een recept voor Nutella swirl koekjes van de website Laura’s Bakery. Maar omdat ik niet van Nutella houd, heb ik homemade abrikozenjam gebruikt. Feitelijk kan je dit deeg vullen met wat je maar lekker vindt!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Recepten van Suuz

Dit artikel is afkomstig van mijn collega Suuz. Op de afdeling waar ik werk wordt dagelijks over eten gepraat. We wisselen allerlei lekkere tips en recepten met elkaar uit. En uiteraard nemen we regelmatig wat lekkers voor elkaar mee.

Suuz neemt graag eigen baksels voor ons mee en elke keer worden die weer met veel gejuich ontvangen. Ik stel dan ook graag mijn blog beschikbaar om haar overheerlijke recepten te delen. Kijk HIER voor de recepten van Suuz.

Meer recepten voor cake, taart of zoetigheid

Kijk HIER voor meer recepten voor cakes, taarten of andere lekkere zoete recepten.

Abrikozen swirl koekjes

Deze abrikozen swirl koekjes zijn een favoriet van mij. Het zijn lekker knapperige, zoete koekjes met een friszure vulling van abrikozenjam.

Menugang Zoete snack
Keyword abrikozen, Koekjes
Voorbereiden 15 minuten
Wachttijd 1 uur
Oven 14 minuten
Porties 50 kleine koekjes

Ingrediënten

 • 225 gram boter
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 8 gram vanillesuiker
 • 1 eierdooier
 • 280 gram bloem
 • snufje zout
 • 8 eetlepels abrikozenjam

Bereiden

 1. Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom, mix tot een romig mengsel. Voeg dan het eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen. Je kunt bloem en zout tegelijk toevoegen, kneed tot een mooi koekdeeg.

 2. Verdeel het deeg in 2 delen, het is makkelijker om 2 rollen te maken dan 1 hele lange. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 35×28 cm die 2-3 mm dik is (snijd eventueel bij voor een rechte lap deeg). Doe dit op een stuk keukenfolie. Dat maakt het oprollen straks een stuk makkelijker. Je kunt ook de hele hoeveelheid deeg dikker (5 mm) uitrollen tot hetzelfde formaat, dan krijg je grotere koekjes.

 3. Smeer de abrikozenjam gelijkmatig uit over het deeg, laat het randje van een van de lange zijdes vrij. Rol het deeg op vanaf de lange zijde die wel ingesmeerd is. Het beginnetje kun je voorzichtig met de hand oprollen, daarna gebruik je het folie.

 4. Wanneer het deeg helemaal is opgerold vouw je het folie er stevig omheen. Rol het deeg nog een paar keer heen en weer over je werkblad zodat de naden goed dicht zijn. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast. Doe hetzelfde met het tweede deel deeg.
 5. Verwarm de oven voor op 180°C.

 6. Verwijder het folie en snij de rollen deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 7. Bak de koekjes in 12-14 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.