Aardbeienijs met gecondenseerde melk

Aardbeien-mascarpone ijs is een favoriet bij ons. Maar nu ik dit aardbeienijs met gecondenseerde melk heb geprobeerd, heb ik er een nieuwe favoriet bij. Dit ijs is luchtig en romig van structuur en heeft een heerlijke aardbeien smaak. En net als het aardbeien-mascarpone ijs is het bereiden van dit ijs een fluitje van een cent.

Aardbeien ijs met gecondenseerde melk; recept; recepten; ijs; nagerecht; nagerechten; aardbei; aardbeien; toetje; toetjes; dessert; desserts

Aardbeienijs met gecondenseerde melk maken

Voor dit aardbeienijs hoef je niets anders te doen dan aardbeien te pureren met de inhoud van een blikje gecondenseerde melk en wat citroensap. Daarna klop je slagroom lobbig en schep je alles door elkaar. De ijsmachine doet de rest.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor dit aardbeienijs met gecondenseerde melk afdrukken.

Gecondenseerde melk

Voor gecondenseerde melk wordt het water aan koemelk ontrokken. Daarna wordt de melk gezoet met suiker. Je krijgt dan een dikke, zoete melk. Door de suiker is gecondenseerde melk zeer lang houdbaar. Gecondenseerde melk wordt verkocht in blikjes van ongeveer 400 ml. In supermarkten kun je deze melk meestal vinden bij de Oosterse producten of bij de koffiemelk.

IJs invriezen

Als ik ijs maak, gebruik ik het liefst een siliconen bakvorm. Je kunt siliconen bakvormen in diverse soorten en maten kopen. Je hoeft de vorm niet in te vetten of te bekleden met plastic. Je schept het ijs gewoon vanuit de ijsmachine in de vorm en zet de vorm in de vriezer. Als het ijs helemaal hard is, snijd ik het in plakken of stukken. Deze plakken bewaar ik een diepvriesdoos. Zo is het heel makkelijk om ijs in porties te verdelen.

Als een siliconen bakvorm vaker gebruikt is of een aantal keer in de afwasmachine is geweest, kan deze uitdrogen. Doe dan wat (smaakloze) olie op een keukenpapiertje en vet hier de vorm dun mee in.

IJsmachine

Er zijn ijsmachines in verschillende soorten, maten en prijzen. Ik ben ooit begonnen met een heel simpele ijsmachine, waarbij de kom eerst in de vriezer moest. Dat nam veel ruimte in beslag en het kwam regelmatig voor dat ik de kom niet in de vriezer had staan op het moment dat ik ijs wilde maken.

Daarom heb een zelfvriezende ijsmachine gekocht. Een zelfvriezende ijsmachine koelt zelf het ijs terwijl je het draait. En omdat je de kom niet hoeft in te vriezen, kun je meerdere porties ijs achter elkaar maken.

Meer recepten van nagerechten

Pudding, ijs, taartjes of fruit … ik ben dol op lekkere toetjes. Kijk HIER voor meer recepten van nagerechten. 

Aardbeien ijs met gecondenseerde melk

Dit aardbeienijs met gecondenseerde melk is luchtig en romig van structuur en heeft een heerlijke aardbeien smaak. Het bereiden van dit ijs is een fluitje van een cent.

Menugang IJs, Nagerecht
Keyword aardbeien, IJs
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 liter

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 blik gezoete, gecondenseerde melk (blik van ca. 400 ml)
  • 250 ml slagroom

Bereiden

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de aardbeien in stukjes en pureer ze samen met het citroensap. Meng de aardbeienpuree met de gecondenseerde melk.

  2. Klop de slagroom luchtig, maar niet helemaal stijf. Spatel de slagroom door de aardbeienpuree. Laat het mengsel eventueel in de koelkast staan tot het helemaal koud is.

  3. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Schep het ijs in een vorm en zet deze minimaal 3-4 uur in de vriezer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.