Zuurkool met zalm en reuzenbonen

Ik ben dol op zuurkool, maar vanwege een allergie eet mijn echtgenoot geen aardappels. Stamppot komt dus bij ons niet op tafel. Gelukkig heb ik met dit recept voor zuurkool met zalm en reuzenbonen een heerlijk alternatief zonder aardappels gevonden.Zuurkool met zalm en reuzenbonen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; zuurkool; witte bonen; reuzenbonen; zalm; vis

Zuurkool met zalm en reuzenbonen maken

In dit recept wordt de zuurkool gestoofd met wat ui en knoflook en daarna gemengd met grote witte bonen. De witte bonen hebben vrij weinig smaak, maar vullen goed. De zuurkool blijf je in dit recept daardoor goed proeven. Ik vind het nog lekkerder dan zuurkoolstamppot! Het zuurkoolgerecht wordt geserveerd met een lekker stukje gebakken zalm. Een prima combinatie.

Dit recept voor zuurkool met zalm en reuzenbonen is makkelijk om te maken, snel klaar, slank en nog lekker ook.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze zuurkool met zalm en reuzenbonen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Reuzenbonen

Reuzenbonen zijn grote witte bonen met een stevige bite. Reuzenbonen worden ook wel limabonen genoemd. Ze worden in blikjes (Bonduelle) of gedroogd (Turkse winkel) verkocht. Hoewel ik in een grote stad woon, is het soms lastig om reuzenbonen in een supermarkt te vinden. Ik sla dan ook altijd meerdere blikken in als ik deze bonen zie.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 410 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 16 gram
Vet per portie: ca. 27 gram
Eiwit per portie: ca. 24 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Zuurkool met zalm en reuzenbonen

Deze zuurkool met zalm en reuzenbonen is een lekker alternatief voor een zuurkoolstamppot. De gebakken zalm smaakt heerlijk bij de zuurkool.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword reuzenbonen, zalm, zuurkool
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 410 kcal

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 500 gram zuurkool naturel uitgelekt
  • 2 blikken grote witte bonen (reuzenbonen) (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels Zaanse mosterd
  • 300 gram zalmfilet
  • handje platte peterselie fijngesneden

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de zuurkool toe en bak 10 minuten op laag vuur mee, met de deksel op de pan. Doe de bonen erbij en bak ongeveer 3 minuten mee totdat ze warm zijn. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 minuten gaar. Keer halverwege.
  3. Schep de peterselie door het zuurkool-bonenmengsel en serveer met de zalm.

Dit recept heb ik gevonden op de website van Albert Heijn

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *