Zoete aardappelstamppot met spitskool en shoarma

In deze zoete aardappelstamppot met spitskool en shoarma worden de zoetige aardappel en spitskool op smaak gebracht met gember en ketoembar. Hierdoor krijgt het gerecht meer pit. Ook de shoarma die erbij wordt geserveerd is een lekkere tegenhanger van de zoetigheid. Een simpel gerecht dat snel klaar is.

Zoete-aardappelstamppot met spitskool en shoarma; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; stamppot; zoete aardappel; bataat; spitskool; shoarma

Zoete aardappelstamppot met spitskool en shoarma maken

Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken. Je kookt de zoete aardappels gaar en stampt deze tot een puree. Ondertussen roerbak je de spitskool met wat ui, kruiden en specerijen. Je schept de spitskool door de zoete aardappelpuree voor de stamppot. De stamppot wordt geserveerd met shoarma.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze zoete aardappelstamppot met spitskool en shoarma afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 580 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 58 gram
Vet per portie: ca. 25 gram
Eiwit per portie: ca. 26 gram

Deze voedingswaarde is ter indicatie. Deze voedingswaarde heb ik overgenomen uit het blad Boodschappen, waarin ik dit recept gevonden heb. Ik heb het recept echter wel een beetje aangepast, waardoor de uiteindelijke voedingswaarde iets kan afwijken.

Zoete aardappel

Een zoete aardappel wordt ook wel een bataat genoemd. Anders dan de naam doet vermoeden is de zoete aardappel geen familie van de gewone aardappel. Een zoete aardappel is een knol die groeit op de wortels van de zoete-aardappelplant.

Ook de smaak van een zoete aardappel is heel anders dan de smaak van een gewone aardappel. Een zoete aardappel heeft meer een wortelsmaak en is ook oranje gekleurd als een wortel. Kijk HIER voor meer recepten met zoete aardappel.

Zoete aardappelstamppot met spitskool en shoarma

Deze zoete aardappelstamppot met spitskool en shoarma is makkelijk om te maken en staat snel op tafel. De pittige shoarma combineert goed met de zoetige stamppot. 

  • 500 gram zoete aardappel (in blokjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • ½ theelepel ketoembar
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 cm verse gember (geschild en geraspt)
  • 300 gram spitskool (grof gesneden)
  • 250 gram shoarma
  • zout
  • peper
  1. Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar.

  2. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de knoflook, ketoembar, kaneel, gember en de spitskool toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand. Leg een deksel op de pan en stoof de kool in circa 5 minuten beetgaar.

  3. Giet de aardappels af. Bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels de aardappels fijn. Gebruik daarbij net zoveel kookvocht als nodig is voor een gladde puree.  Schep de gekruide kool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper.

  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes in circa 4 minuten op hoge stand gaar.

  5. Verdeel de stamppot over twee borden en schep de shoarma hier overheen.

Dit recept voor zoete aardappelstamppot met spitskool en shoarma is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb in het blad Boodschappen.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.