Voor de vulling van deze courgettes bak je ui, knoflook, gehakt en champignons. Het gehaktmengsel wordt op smaak gebracht met gezeefde tomaten en kruiden. De pittigheid komt van chilipoeder.
Verwarm de oven op 200°C.
Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg op het laatst de champignons toe en roerbak een paar min mee. Doe tomatensaus bij het gehaktmengsel en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Voeg dan paprikapoeder en chilipoeder toe (naar smaak). Laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en schraap er wat vruchtvlees uit. Bestrooi de binnenzijde met wat peper en zout. Vul de courgettes met het pittig gehakt mengsel en leg in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak de courgettes ca. 30 minuten in de oven.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl