Deze frambozen cheesecake is een heerlijke combinatie van romige kaas en frisse frambozen. De bodem wordt gemaakt van biscuitjes.
Menugang
Taart/cake
Keyword
frambozen, roomkaas
Voorbereiden15minuten
Oven25minuten
Porties1taart
Ingrediënten
75gramvolkorenbiscuitjes
2eetlepelsgesmolten roomboter
300gramZachte roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
80gramfijne kristalsuiker
1ei
1eidooier
1eetlepelframbozenjam
150gramframbozen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C.
Maal de biscuitjes fijn en roer de gesmolten boter erdoor. Bedek hiermee de bodem van een met boter ingevette springvorm van 16 cm. Druk de biscuitbodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
Klop de suiker, het ei en de eidooier door de roomkaas. Schep dit mengsel over de koekjesbodem.
Bak de taart ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem daarna goed afkoelen. Smeer dan de frambozenjam over de taart en verdeel de schoongemaakte frambozen erover.