In dit recept van lamsrack met krokante korst van olijven en kappertjes, wordt het lamsrack voor het de oven in gaat bedekt met een lekkere korst van olijven, kappertjes, kruiden, kaas en broodkruim. Het vlees krijgt daardoor een krokante korst en blijft van binnen sappig.
Neem de lamsracks ongeveer 1 uur voordat het vlees de oven ingaat uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maal alle ingrediënten voor de krokante korst fijn in een hakmolen of met de staafmixer. Zet apart.
Maal alle ingrediënten voor de tapenade fijn in een hakmolen of met de staafmixer. Voeg daarbij zoveel olijfolie toe als nodig is.
Smeer het vlees in met de tapenade, breng dan het broodkruimmengsel gelijkmatig aan en druk aan.
Zet het vlees op een licht ingevette bakplaat en bak naar wens in 20 minuten rare of in 25-30 minuten wel done. Neem de lamsracks uit de oven, laat ze 5 minuten rusten en snijd dan pas aan.
Lekker met: doperwten met pancetta en munt en geroosterde courgette met citroen en munt.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl