Deze coquilles met prei en sinaasappelsaus zijn een heerlijke combinatie van de zoete coquille met zurige sinaasappel, peperige prei en zout spek.
Menugang
Voorgerecht
Keyword
Coquille, prei, sinaasappel, spek
Bereidingstijd20minuten
Porties2personen
Ingrediƫnten
sap van 1 sinaasappel
0,4dlkippenbouillon
75gramkoude boterin blokjes
25gramextra boter
olijfolie
2plakjesdoorregen baconin fijne reepjes
1kleine preizeer fijn gesneden
6grote coquilles
zout
peper
Bereiden
Kook voor de saus het sinaasappelsap in een kleine steelpan tot de helft in. Voeg de kippenbouillon toe en klop er, beetje bij beetje, de blokjes boter door totdat de saus iets dikker is. Breng op smaak met zout en peper en houdt warm.
Verwarm een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak de bacon goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon, zet terug op de warmtebron en laat hierin een klontje boter smelten. Voeg de prei toe en bak op hoog vuur zacht. Neem uit de pan en houdt warm.
Verwarm voor de coquilles een scheutje olie in een koekenpan. Voeg wanneer deze heet is de coquilles met een klein klontje boter toe. Bak 1-2 minuten, keer de coquilles en bak ook deze zijde 1-2 minuten.
Leg voor serveren 3 kleine bergjes prei op de borden en leg op ieder hoopje prei een coquille. Schep de saus rondom en bestrooi met de krokante stukjes bacon.