Dit receptje voor coquilles met chorizo is een lekker voorgerechtje. De combinatie tussen de wat zoetige coquilles en de pittige chorizo is heerlijk.
Menugang
Voorgerecht
Keuken
Mediterraan
Keyword
chorizo, Coquille
Bereidingstijd15minuten
Porties4personen
Ingrediënten
250gramchorizobij voorkeur een dunne worst
8-12coquilles (=st. Jacobsschelpen)
sap van een ½ citroen
4eetlepelsplatte peterseliefijngesneden
Bereiden
Snijd de chorizo in dunne plakjes. Verhit een koekenpan en bak hierin de plakjes chorizo (zonder olie!) knapperig. Haal de chorizo uit de koekenpan en zet apart.
Bak de coquilles in de overgebleven chorizo-olie de coquilles ongeveer 1 minuut per kant.
Voeg de chorizoplakjes weer toe aan de koekenpan en voeg ook het citroensap toe. Laat dit enige seconden goed warm worden.
Verdeel de chorizo en coquilles over 4 borden. Verdeel de citroensaus over de borden en bestrooi met peterselie.