Deze bavarois met kwark en perzik is een heerlijk luchtig dessert, dat zowel zoet als fris is. Echt een aanrader na een pittige maaltijd.
Menugang
Nagerecht
Keyword
kwark, perziken, slagroom
Opstijven3uur
Bereidingstijd20minuten
Porties4personen
Voedingswaarde305kcal
Ingrediënten
1blik perzikennetto minimaal 250 gram vruchtvlees
6blaadjeswitte gelatine
1citroen
125gramwitte basterdsuiker
125mlslagroom
225grammagere kwark
Bereiden
Laat de perziken uitlekken en vang het vocht op. Pureer 250 gram van de perzik grof met een staafmixer.
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
De citroen uitpersen.
In pan perzikpuree, 1 dl perziksap, 100 gram basterdsuiker en 1½ eetlepel citroensap al roerend zachtjes verwarmen en suiker laten oplossen. Ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in perzikmengsel oplossen. In bak met koud water laten afkoelen tot het mengsel lobbig is.
4 (pudding)vormpjes afspoelen met koud water.
In kom de slagroom stijfkloppen. Kwark en perzikmengsel er luchtig doorscheppen. In vormpjes scheppen en bovenkant gladstrijken. In koelkast perzikbavarois ca. 3 uur laten opstijven.