Deze kruidcake met kruidnagel en kaneel bevat geen eieren en toch is het een luchtige cake. Kruidnagel, kaneel, nootmuskaat en peper geven de kruidige smaak aan de cake.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een cakevorm in met boter. (NB. een siliconen bakvorm hoef je niet in te vetten).
Roer de bloem, donkerbruine basterdsuiker, bakpoeder, kaneel, kruidnagelgruis, peper, nootmuskaat en zout in een kom goed dooreen.
Smelt de boter. Roer de boter en de melk door de droge ingrediënten. Doe het deeg in de cakevorm. Bak de cake in oven in 60 tot 75 minuten gaar.
TIP: hoe weet je of een cake gaar is? Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Kleeft er nog beslag aan de prikker dan is de cake nog niet gaar en kun je de cake nog even in de oven laten staan.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl