Deze ovenschotel met aubergine en tomaat doet me een beetje denken aan een klassieke ratatouille. De ovenschotel is een bijgerecht.
Menugang
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken
Mediterraan
Keyword
aubergine, kerstomaten, mozzarella
Bereidingstijd45minuten
Porties2personen
Voedingswaarde265kcal
Ingrediënten
1eetlepelolijfolie
1auberginein dunne plakjes of in blokjes
250gramkerstomatengehalveerd
1bosuiin ringetjes
50gramgedroogde tomaatjes op oliegrof gehakt
1bakjeplatte peterseliegrof gehakt
1bol mozzarellain plakjes
zout
peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes of -blokjes in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bruin.
Schep in een kom de tomaatblokjes met de uiringetjes, de gedroogde tomaatjes, de peterselie en zout en peper naar smaak door elkaar.
Vet een lage ovenschaal in. Schep de aubergineplakjes of -blokjes erin en verdeel het tomatenmengsel erover. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de tomaat.
Schuif de schaal in de oven en bak de aubergine met tomaat in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
Notities
Lekker bij een tartaartje, lamsvlees of mediterrane worstjes.