Gehaktballetjes in kerriesaus met een twist: in dit recept wordt het gehakt gemengd met geraspte kokos. Lekkere combinatie bij de kerriesaus met ananas!
Menugang
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken
Oosters
Keyword
ananas, gehakt, kerrie, kokos
Bereidingstijd20minuten
Porties4personen
Ingrediënten
1blikjeananas(ca. 4 schijven)
3eetlepelsbloem
5dlvleesbouillon
400gramrundergehakt
6theelepelskerriepoeder
½eetlepelketjap
3eetlepelsgeraspte kokos
3eetlepelsarachide olie
2uien
zout
(versgemalen) zwarte peper
Bereiden
Meng het gehakt in een kom met zout, peper, ketjap en kokos. Vorm er 16 kleine balletjes van.
Pel en snipper de uien.
Snijd de ananas in kleine stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
Fruit de uien met het kerriepoeder in het resterende bakvet. Roer de bloem erdoor en voeg al roerende scheutje voor scheutje de bouillon toe. Blijf roeren tot een mooie saus ontstaat.
Schep de gehaktballetjes met de stukjes ananas door de saus en laat het geheel nog ca. 8 minuten zachtjes sudderen.